Glazbena preporuka


MICHAEL BUBLE - Michael Buble - Audiofil - feel the sound - Glazbena breporuka

MICHAEL BUBLE - Michael Buble

format: cd
label: 143 records/reprise
godina izdanja: 2003
web stranica: http://www.michaelbuble.com/

25 godišnji nadareni Vancouverski vokalist Michael Buble je velika Kanadska senzacija koji u poslednje dvije godine burka njihove muzičke vode.
Njegova muzička kariera je počela već u ranoj mladosti zahvaljujući djedu, koji je bio njegov najbolji prijatelj i koji je slušao muziku stare dobre swing ere i pri tom mu puštao The Mills Brotherse, Ello Fitzgerald, Franka Sinatru, Keely Smith, Sarah Vaughan, Rosemary Clooney i druge, koje je Buble sa zadovoljstvom absorbirao. S njegovom pomoći Buble je brzo naučio katalog pjesma, definirao svoj muzički okus i odlučio da želi biti pjevač ovakve vrste glazbe. Kao teenager je u nastavku pjevao u više lokalnih bandova i pobjedio u Canadia Youth Talent Search natjecanju. Od tada dalje njegova kariera je u usponu, posebno odkad je sreo grammy producenta Davida Fostera (Celine dion, Barbra Streisand, Whitney Houston) i potpisao svoj prvi veliki ugovor sa labelom Reprise Records. Ovo sudjelovanje je 2003 godine donijelo ovaj njegov istoimeni debi album. Talentirani mladi Michael Buble obećava mnogo i ako ga slava ne pokvari, čeka ga velika kariera.
Album je kolekcija 13 starih poznatih hitova različitih muzičkih stilova i izvođača, sve od Paul Anke, Van Morrisona, Queena, Bee Geesa... Na njemu Michael Buble briljira sa svojim kristalno čistim vokalom koji podsjeća na Sinatru i odmah se zapaži da pjesme nije samo naučio i odpjevao nego je u album uložio mnogo svoje mladalačke energije te da ih živi.
Posebno treba spomenuti 5-tu pjesmu How can you mend a broken heart koju Michael Buble izvodi u duetu sa članom nekadašnje grupe Bee Gees, Barryem Gibbom koji več ionako romantičnoj pjesmi sa svojim nježnim i slatkim vokalom udahne još više nježnosti tako da se čovjek kod slušanja rastopi kao sladoled na suncu...
Snimka nije baš audiofilska što je velika šteta jer je album zaista odličan, ali je sasvim dobra za kulturno slušanje.

Topla, topla, topla preporuka svima !


MONTY ALEXANDER-Stir it up/the music of Bob Marley - Audiofil - feel the sound - Glazbena breporuka

MONTY ALEXANDER-Stir it up/the music of Bob Marley

format: cd
label: telarc
godina izdanja: 1999
web stranica: http://www.montyalexander.com/

Pijanist Monty Alexander je rođen 6-tog lipnja 1944 godine u Kingstonu, Jamaica. S pianom se oduševio u ranoj mladosti te je već u dobi od 6 godina odlazio na satove piana. U mladosti su ga najviše oduševljali Louis Armstrong i Nat "King" Cole čije je nastupe pratio u Jamajčanskom Carib teatru. Njihovi gospeli u Montyju pustili su dubok utjecaj i istodobno mu ukazali smjer do njegovog kasnije vlastitog i prepoznatljivog muzičkog stila. U toj dobi formirao je svoju grupu "Monty and the Cyclones" koja je djelovala u razdoblju od 1958 do 1960, kad je Monty imao svega 14 do 16 godina te su u Jamajčanske muzičke ljestvice već lansirali nekoliko hitova.
U svojoj bogatoj muzičkoj karijeri, koja več traje više od 40 godina, Monty Alexander ispituje dvije različite kulture i to Jamajčanski reggae te Američki jazz. Obje kulture je vrlo uspješno povezao u svoj unikatan i svjetski poznati stil. Pri tome je sudjelovao sa velikim brojem poznatih muzičara iz cijelog muzičkog svijeta, kao što su Frank Sinatra, Ray Brown, Dizzy Gillespie, Sonny Rollins, Quincy Jones, Natalie Cole, Clark Terry, Sly Dunbar, Ernest Ranglin, Robbie Shakespeare i mnogo drugih preko kojih je dobivao inspiracije za svoja nova djela.
Godine 1999 pridružio se labelu Telarc i kod njega izdao album Stir it up, koji je nešto posebno jer je utemeljen na interpretaciji uspješnih reggae skladbi Boba Marleya u Montyjevoj vrlo uspješnoj akustičkoj jazz varianti. Album je perfektan primjer spoja već spomenutih dvaju različitih kultura na Marleyev "one love" način. Na albumu se nalazi 13 poznatih hitova, kao što su naprimjer Jammin, Kaya, Could you be loved, Stir it up, No woman no cry, I shot the sheriff, i drugi.

Djelo je lako slušljivo i može u bolje raspoloženje izdignuti svaku ženu, što je več topla preporuka sama po sebi...


JOHNNY CASH - American IV, the man comes around - Audiofil - feel the sound - Glazbena breporuka

JOHNNY CASH - American IV, the man comes around

format: cd
label: american
godina izdanja: 2002
web stranica: http://www.johnnycash.com/

Johnny Cash je rođen 26-tog veljače 1932 godine u Kingslandu, Arkansas. U dobi od 12 godina umro mu je 14 godišnji brat što ga je jako pogodilo i taj tragični događaj usmjerio je njegov muzički stil u melankolične vode. U 50-tim godinama prošlog stoljeća pa sve do novog tisučljeća važio je za jednog najutjecajnijih i najplodnijih autora popularne muzike koji je izdao preko 1500 pjesama od kojih su preko 100 hitovi. Po nadimku "The man in black" u životu imao je velike probleme sa drogama koje su značajno oslabile njegovo tjelo tako da je u kasnim godinama života teško disao i pričao, što se u njegovim posljednjim pjesmama zapaža u promuklom ali još uvijek markantnom vokalu. Život mu se ugasio 12-tog rujna prošle godine i to nekoliko mjeseci nakon smrti njegove žene.

Album American IV, the man comes around, je jedan iz njegove serije takozvanih "američkih snimaka" s kojima ga je vlastnik labela American, Rick Rubin povukao iz rasula i povratio mu slavu koju je zaslužio prošlih godina. Album je zbirka 15 poznatih hitova raznih izvođača, kao što je recimo Personal Jesus od Depeche mode, vrlo stara We'll meet again, omiljena pjesma američkih vojnika iz drugog svjetskog rata koji su otišli na frontu i nažalost u velikom broju se nisu vratili kući, tako da je tu i izvedba pjesme Danny boy. U album je Johnny Cash uložio sve svoje poslednje snage i usprkos svim gore opisanim medicinskim problemima se posljednju godinu prije smrti još jednom pokazao kao odličan interpret i svim je skladbama sa svojim jedinstvenim vokalom uz minimalnu instrumentalnu pratnju udahnuo svoj pečat.

Snimka je odlična. Preporuka !


Arhiva stranica:   << Prev   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13  14  15   16   17   18   19   20   21   22   23   24   25   26   27   28   29   Next >>

NOVO U FORUMU

Zadnjih 8 postova
Forum: Audio komponente
- CD vrti ali ne očitava...
Forum: Prostorna akustika
- Apparatus Room
Forum: Računala i audio
- Foobar 2000
Forum: Uradi sam
- Moj Wi-Fi daljinski
Forum: Računala i audio
- WIN i USB2
Forum: Računala i audio
- Media Player by Apparatus
Forum: Audiofil web
- Galerija - update
Forum: Audio komponente
- Preporuke bookshelf zvucnika

UPRAVO SE ČITA


Top Audio & Video Show - Milano 2012
Tip članka: Ostalo
Kategorija: Hi-Fi sajam, Reportaža
napisao: dM
Tektron TKECLL800S-I & Hoyt-Bedford Type 2
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: SET integrirano pojačalo / Samostojeći zvučnik
napisao: dM
Zagreb Audio Video Show 2012
Tip članka: Ostalo
Kategorija: Hi-Fi sajam, Reportaža
napisao: žac
Sota Comet
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: Gramofon
napisao: Nenad Grakalić
Otišao je velikan audija
Tip članka: Ostalo
Kategorija: In memoriam
napisao:

POSLJEDNJE NOVOSTI

Roxan Xerxes.20 plus
Scandyna Podspeakers
Multipak 2017
Opera Grand Callas