HOME FORUM KLUB KONTAKT
HI-FI KUĆNO KINO HOW TO VAŠ HI-FI INTERVIEW NOVOSTI PREPORUKA OGLASNIK  

Audiofil - feel the sound - ANDREAS VOLLENWE- IDER- White winds - Glazbena Preporuka
ANDREAS VOLLENWE- IDER- White winds
napisao: Darko Brlečić

Label : Columbia
Godina izdanja : 1984

Kroz bjeloplave oblake nadolazi hladan i oštar vjetar.Tako počinje prva skladba The White Winds. Treći album mladog Vollenweidera ima bogat zvuk od početka do samoga kraja. Njegovo prebiranje po strunama harfe uz pratnju panove svirale pomalo dovodi slušatelja do duhovne ekstaze. Ovim albumom se glazbenik promovirao u ozbiljnog lidera ambijentalne glazbe. Svaka skladba na ovom albumu je poput male ispovijedi, duboka i dojmljiva. Zvuci harfe, staklenih zvona, panove flaute stvaraju ozračje opuštanja i duhovnog oslobođenja.
Produkcija ovoga albuma je na visokom nivou. Svih desetak skladbi je jednakovrijedno bez obzira na povremenu promjenu ritmova unutar skladbi. Naslovna stranica ovoga albuma je također djelo Andreasa Vollenweidera što govori o njegovom raznovrsnom umjetničkom potencijalu. Ljubitelji ovakve glazbe sigurno dolaze na svoje,zbog kvalitetnog materijala i vrhunske produkcije.


 

Audiofil - feel the sound - ANDREAS VOLLENWE- IDER- White winds Audiofil - feel the sound - ANDREAS VOLLENWE- IDER- Behind the gardens - Glazbena Preporuka
ANDREAS VOLLENWE- IDER- Behind the gardens
napisao: Darko Brlečić

Label : Columbia
Godina izdanja : 1981

Na policama cd shopova se našlo reizdanje poznatoga naslova iz 1981 godine.Glazbeni pravac koji se pojavljivao u to doba bio je nešto poput alternativne glazbe koja je sticala s vremenom sve više poklonika.New age kao vrsta ambijentalne glazbe je imala i svoje kritičare u crkvenim redovima. Bez obzira na sve, mladi Andreas Vollenweider je svojom svirkom harfe mjenjao duševna stanja mnogih mladih ljudi širom svijeta. Album Behind The Gardens nas uvodi u poseban svijet gdje prevladava emocionalna komunikacija. Zvuk same harfe ima veoma topli prizvuk,lagano miluje slušni aparat svakog slušatelja. Koloplet zvukova harfe, akustične i električne gitare odaje dojam posebnoga duševnog stanja mladog glazbenika. Skladbe kao što su : Behind The Gardens, Micro-Macro, Lion and Sheep su zbog svoga umirujućeg djelovanja često bile najavne pjesme pojedinih emisija na mnogim radio stanicama. Ovim albumom je Vollenweider trasirao put kojim su kasnije krenule nove snage glazbenika koji su bili željni novih glazbenih istraživanja.
 

Audiofil - feel the sound - ANDREAS VOLLENWE- IDER- Behind the gardens Audiofil - feel the sound - Roseana Vitro-Catchin'some Rays:The music of Ray - Glazbena Preporuka
Roseana Vitro-Catchin'some Rays:The music of Ray
napisao:  Aljoša

format: cd
Label: Telarc
godina izdanja: 1997
web stranica: http://www.roseannavitro.com/

Roseanna Vitro je ime koje širokom krugu ljubitelja muzike nije najbolje poznato, a kod svih koji prisežu na kvalitetu a ne na komercijalu je zapisano sa velikim slovima. Ona adut newyorške jazz scene koja je uvjek negovala isključnu kvalitetu i nikad nije pristajala na medijsku komercijalu.

Rođena je u Texasu gdje je u kasnim 70-im godinama počela pjevačku karieru kod mentora jazz legende Arnetta Cobba. U nastavku njeni vokalni učitelji bili su Ted Weems i Ray Sullenger koji su je dosta naučili i na široko otvorili vrata Houstonovog Green Room-a, gdje je svaki tjedan gostovala u emisiji KUHF-FM. Na jednom od tih njenih performansa oduševio se i legendarni Oscar Peterson kojeg je sa nastupom tako impresionirala da joj se spontano pridružio na prozornici, a dosta znanih gostova među kojima su Bill Evans, Tommy Flanagan, Joe Williams i Eddie Gomez nagovarali su je da nastavi karieru u New Yorku, što je i prihvatila. Nakon dolaska u New York je pjevanjem scat bluesa oduševila Lionela Hamptona koji čiji je kometar bio da je ona nešto najbolje što je ikad čuo i odmah je uzeo u svoj band. Nakon osvajanja New yorka gdje je doživjela mnogo uspjeha u Manhattan school of music počela intenzivno studirati klasični vokal, jazz tehnike i piano. Sad na Univerzi u New Jerseyu predaje jazz vokal i poučava na New Jersey performing art centru te na univerzama u Montclairu, Texasu, Miamiju i Cincinatiju, a pored toga i nastupa na najprestižnijim američkim prozornicama.

Ovaj album je njeno drugo izdanje kod Telarca i obrada je muzike Ray Charlesa na njoj svojstvenj način. Na njemu je 12 blues, jazz, rock, country pjesma sa velikim utjecajem gospela, kojeg Roseanna uz pomoč izvanrednih muzičara na pianu, basu, bubnjevima, baritonu, trumpeti, saxu... i uz pomoč Werner Philharmonika fenomenalno interpretira. Među interpretacijama su poznati hitovi kao što su Unchain my heart, One mint julep, You don't know me, Ruby... Snimka je odlična. Preporuka svim ljubiteljima kvalitetne muzike.
 

Audiofil - feel the sound - Roseana Vitro-Catchin'some Rays:The music of Ray
Arhiva  Page:   << Prev   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14  15  16   17   18   19   20   21   22   23   24   25   26   27   28   29   Next >>

 NOVO U FORUMU

 Forum: HIFI komponente ...
  Sennheiser HD600/Muziker.hr

 Forum: Retro Audio
  Telefunken S81

 Forum: HIFI komponente ...
  KEF Q300 ili B&W 685 s2

 Forum: Predstavite se
  Dobar dan

 Forum: Audiofil.net Klub
  Klub 18.02. '17 Flikoma...

 Forum: Dodatni pribor
  Prepuruka za lampe

 Forum: Uradi sam
  Antenska i ethernet instalac...

 Forum: Vinyl
  Zadnji LPi koje ste kupili/d...

 Forum: CD i ostali mediji
  JAZZ KLUB


NOVI ČLANOVI FORUMA

 vescom
 kroto
 Viktor M.
 Pojanac
 rzeljko
 karlo84
 delboy