Glazbena preporuka


Rebecca Pidgeon - The raven - Audiofil - feel the sound - Glazbena breporuka

Rebecca Pidgeon - The raven

format: CD
label : Chesky JD 115

Rebecca Pidgeon rođena je 1965 godine u Cambridgu US i školovala se u Škotskoj. Za vrijeme studija je u smislu relaksacije pjevala komade Beatlesa i Joni Mitchella. U dobi od 23 godine več je igrala u teatru, filmu i na BBC televiziji sa zvijezdama poput Anthony Hopkins, David Warner, Ian Holm i Peggy Ashcroft. Kao tinejđerka nije nikad predpostavljala da će ikad biti i pjevačica sve dok nije prvi put pjevala na prijateljevom demo snimku i tako požela mnogo hvalospjeva. Godine 1990 vjenčala se sa piscem igara Davidom Mametom s kojim ima kćerku te se preselila se u US. Ovo je u njenom životu predstavljalo veliku promjenu i izazov jer je morala svoju muzičku i glumačku karieru početi još jednom iz početka. Njeno sudjelovanje sa New Yorškim audiofilskim labelom Chesky records počelo je, kad je u US čula njihov izdani album Kennyja Rankina koji je bio snimljen bez overdubbinga i njegov zvuk joj se zbog svoje prirodnosti učinio prekrasan, pa je i sama poželjela upustiti se u over-produced pristup.

The raven bio je godine 1994 njeno prvo izdanje za Chesky Records. Album je simbioza njenog lijepog, kristalno čistog vokala i rahle string akustičke pozadine. Djelo sadrži elemente jazza, popa, folka i keltske tradicionale glazbe. Slušanje je lako i prozračno te zbog visokokvalitetne Cheskyjeve 128x oversampling visoko resolucijske snimke pravi užitak za sve ljubitelje dobrog zvuka koji će kod pozornog slušanja u njemu naći mnogo raznih detajla koji kod površnog slušanja nisu čujni.

Daleko najbolja pjesma na albumu koja u potpunosti iskazuje njen vokalni talent, sa kojom je postala svjetski poznata je izvedba Spanish Harlem. Skladbu započinje njen vokal sa lakim basom i još laganijim pianom te dalje se razvija sa božanstvenom violom sve do vrhunca. U njoj negdje između 21 i 22 sekunde ima detajl koji se na slabom hifi sistemu čuje kao "prsk", kao da je preskočila ploča ali na dobrom sistemu se čuje da ide nešto drugo. Što ide provjerite sami...

Ovu pjesmu pravi audiofili širom svjeta koriste kao referencu kod testiranja audio sistema. Ona predstavlja veliku opasnost za niskotonske jedinice zvučnika. Pažljivo sa glasnočom, upozorio sam vas !

Obaveza za sve ljubitelje dobrog zvuka !


Kari Bremnes - Norwegian mood - Audiofil - feel the sound - Glazbena breporuka

Kari Bremnes - Norwegian mood

format: CD
label: KKV

Kari Bremnes je jedna od najuspješnijih i sa strane kritičara najviše priznanih Norveških artista. U poslednjih 20 godina razvila je svoj unikatan egzotički muzički stil, štoviše i dalje je popularna i omiljena kod slušatelja. Njena kariera počela je godine 1980 i do godine 1987 izdala je 4 albuma u suradnji sa bratom. Godine 1987 izdala je svoj prvi solo album, kojem je sljedilo slijedećih 6 solo albuma, svi na Norveškom jeziku. Do godine 1995 kada je dobila Norvešku Grammy nagradu, njenih ukupno 8 solo albuma bilo je prodano u 350 000 primjeraka.

U početku karirere uzori su joj bili artisti poput Crosby, Stills, Nash&Young, Joni Mitchell i Jacques Brel. U nastavku karijere je izgradila svoj lako prepoznatljivi egzotičan stil koji je u skladu s njenom prirodom i njenim snažnim mističnim vokalom. Kari je fantastična live performerka te je sudjelovala sa mnogim artististima na koncertima koji su bili unaprijed rasprodani.

Album Norwegian mood je kolekcija njezinih največih tradicionalno-skandinauskih pop / folklor hitova, koje je na engleski jezik preveo renomirani američki tekstopisac Tom Russell. Album je izdan godine 2000 po 25 godišnjici djelovanja skandinavskog labela KKV, koji se potrudio i stvorio odličnu audiofilsku HDCD poslasticu.

Jednu između rjetkih recenzija ovog albuma možete vidjeti ovdje

PREPORUKA SVIM AUDIOFILIMA !


TAG MCLAREN - test tracks 01 - Audiofil - feel the sound - Glazbena breporuka

TAG MCLAREN - test tracks 01

format: CD

TAG MCLAREN je proizvođač audio uređaja višeg cjenovnog razreda, poznatih po jedinstvenom dizajnu i po prizvuku "brzine" kakvog mogu ostaviti vrlo rijetke komponente na tržištu. Za testiranje audio uređaja TAG MCLAREN je u sudjelovanju sa audiofilskom labelom IN-AKUSTIK izdao svoj sampler TEST TRACKS 01 na kojem se nalazi kolekcija različitih stilova muzike. Kompilacija je vrlo dobro snimljena i u cjelini vrlo zahtjevna za svaki audio sustav. Uz cd ploču dođe knjižica u kojoj TAG MCLAREN opisuje svaku pjesmu za sebe i upućuje slušatelja na činjenice i detajle na koje treba polagati pažnju tijekom slušanja svakog naslova. Za neke od njih navodi se točan vremenski period na koji bi slušatelj trebao obratiti pozornost kako bi uočio da li njegov sustav ispravno reproducira određenu glazbenu dionicu.

Popis naslova:
1. EMPIRE BRASS QUINTET - Hopper dance / TELARC
2. BLUES COMPANY - Red blood / IN-AKUSTIK
3. JOE BECK&ALI RYERSON - Scarborough fair/Norwegian mood / DMP
4. FRIEND N' FELLOW - This love / RUF
5. MARC CARY - Melody in c / ENJA
6. THE ROBERT HOHNER PERCUSSION ENSEMBLE - Ku-ka-Ilimoku / DMP
7. ROSANNA&ZELIA - Baiao de 3 / PEREGRINA MUSIC
8. SARA K. - Brick house / CHESKY
9. THURSDAY DIVA - No more promises / DMP
10. BILL MORRISSEY - You'll never get heaven / PHILO
11. CHRISTY BARON - I thought about you / CHESKY
12. FRIEDEMANN - Percussive pyromania / BIBER
13. TELECATS - Don't think twice / IN-AKUSTIK

Ovaj sampler je u slobodnoj prodaji i obaveza je za sve audiofile !


Arhiva stranica:   << Prev   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19   20   21  22  23   24   25   26   27   28   29   Next >>

NOVO U FORUMU

Zadnjih 8 postova
Forum: Audio komponente
- Marantz 10
Forum: CD i ostali mediji
- Record Store Day 2015
Forum: High-End
- dCS Puccini & U-Clock
Forum: Retro audio
- Kazetofoni
Forum: Uradi sam
- Tube sockets Dynaco MK IV
Forum: Triode festival
- Triode festival 2017,Križevci
Forum: Live
- Najave koncerata i festivala
Forum: Predstavite se
- Pozdrav

UPRAVO SE ČITA


Rega Apollo
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: CD Player
napisao: Deba
Jamo C 603
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: Zvučnik
napisao: Milan Rupić
Xindak DAC-5
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: DAC
napisao: Daniel Modrić
Gramofon Pro-Ject Debut III SE/USB
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: Gramofon
napisao: Milan Rupić
PS Audio XStream Statement SC
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: Mrežni kabel
napisao: Milan Rupić

POSLJEDNJE NOVOSTI

Esoteric Grandioso F1 Integrirano pojačalo
Teac Reference 7 Serija, NR-7CD
Unison Research Unico 90/150 integrirana pojačala
Love Supreme u KUC Travno