HOME FORUM KLUB KONTAKT
HI-FI KUĆNO KINO HOW TO VAŠ HI-FI INTERVIEW NOVOSTI PREPORUKA OGLASNIK  

Audiofil - feel the sound - Terry Evans - Puttin it down - Glazbena Preporuka
Terry Evans - Puttin it down
napisao: Darko Brlečić

Iz poznate kompanije(Audioquest) koja se bavi proizvodnjom a/v kabela stigao je na police cd shopova veoma zanimljiv blues naslov.
Terry Evans i njegov Puttin Iz Down je u odnosu na ostale crne izvođaće nešto sasvim drugo. Samo pjevanje Terry Evansa izaziva posebne emocije. Svaka pjesma krenuvši od Money in Your Pocket pa sve do Blues No More bogata je detaljima koji krase glazbeno djelo. Timbar svakog instrumenta je prepoznatljiv do nafinijih detalja. Cjelokupan album je snimljen u SACD tehnologiji.
Poklonici ove vrste glazbe sigurno dolaze na svoje. Preporuka za ljubitelje dobre glazbe ali i za one koji vole vrhunske snimke u novoj tehnologiji.
 

Audiofil - feel the sound - Terry Evans - Puttin it down Audiofil - feel the sound - Rebecca Pidgeon - The raven - Glazbena Preporuka
Rebecca Pidgeon - The raven
napisao: Aljoša

format: CD
label : Chesky JD 115

Rebecca Pidgeon rođena je 1965 godine u Cambridgu US i školovala se u Škotskoj. Za vrijeme studija je u smislu relaksacije pjevala komade Beatlesa i Joni Mitchella. U dobi od 23 godine več je igrala u teatru, filmu i na BBC televiziji sa zvijezdama poput Anthony Hopkins, David Warner, Ian Holm i Peggy Ashcroft. Kao tinejđerka nije nikad predpostavljala da će ikad biti i pjevačica sve dok nije prvi put pjevala na prijateljevom demo snimku i tako požela mnogo hvalospjeva. Godine 1990 vjenčala se sa piscem igara Davidom Mametom s kojim ima kćerku te se preselila se u US. Ovo je u njenom životu predstavljalo veliku promjenu i izazov jer je morala svoju muzičku i glumačku karieru početi još jednom iz početka. Njeno sudjelovanje sa New Yorškim audiofilskim labelom Chesky records počelo je, kad je u US čula njihov izdani album Kennyja Rankina koji je bio snimljen bez overdubbinga i njegov zvuk joj se zbog svoje prirodnosti učinio prekrasan, pa je i sama poželjela upustiti se u over-produced pristup.

The raven bio je godine 1994 njeno prvo izdanje za Chesky Records. Album je simbioza njenog lijepog, kristalno čistog vokala i rahle string akustičke pozadine. Djelo sadrži elemente jazza, popa, folka i keltske tradicionale glazbe. Slušanje je lako i prozračno te zbog visokokvalitetne Cheskyjeve 128x oversampling visoko resolucijske snimke pravi užitak za sve ljubitelje dobrog zvuka koji će kod pozornog slušanja u njemu naći mnogo raznih detajla koji kod površnog slušanja nisu čujni.

Daleko najbolja pjesma na albumu koja u potpunosti iskazuje njen vokalni talent, sa kojom je postala svjetski poznata je izvedba Spanish Harlem. Skladbu započinje njen vokal sa lakim basom i još laganijim pianom te dalje se razvija sa božanstvenom violom sve do vrhunca. U njoj negdje između 21 i 22 sekunde ima detajl koji se na slabom hifi sistemu čuje kao "prsk", kao da je preskočila ploča ali na dobrom sistemu se čuje da ide nešto drugo. Što ide provjerite sami...

Ovu pjesmu pravi audiofili širom svjeta koriste kao referencu kod testiranja audio sistema. Ona predstavlja veliku opasnost za niskotonske jedinice zvučnika. Pažljivo sa glasnočom, upozorio sam vas !

Obaveza za sve ljubitelje dobrog zvuka !
 

Audiofil - feel the sound - Rebecca Pidgeon - The raven Audiofil - feel the sound - Kari Bremnes - Norwegian mood - Glazbena Preporuka
Kari Bremnes - Norwegian mood
napisao: Aljoša

format: CD
label: KKV

Kari Bremnes je jedna od najuspješnijih i sa strane kritičara najviše priznanih Norveških artista. U poslednjih 20 godina razvila je svoj unikatan egzotički muzički stil, štoviše i dalje je popularna i omiljena kod slušatelja. Njena kariera počela je godine 1980 i do godine 1987 izdala je 4 albuma u suradnji sa bratom. Godine 1987 izdala je svoj prvi solo album, kojem je sljedilo slijedećih 6 solo albuma, svi na Norveškom jeziku. Do godine 1995 kada je dobila Norvešku Grammy nagradu, njenih ukupno 8 solo albuma bilo je prodano u 350 000 primjeraka.

U početku karirere uzori su joj bili artisti poput Crosby, Stills, Nash&Young, Joni Mitchell i Jacques Brel. U nastavku karijere je izgradila svoj lako prepoznatljivi egzotičan stil koji je u skladu s njenom prirodom i njenim snažnim mističnim vokalom. Kari je fantastična live performerka te je sudjelovala sa mnogim artististima na koncertima koji su bili unaprijed rasprodani.

Album Norwegian mood je kolekcija njezinih največih tradicionalno-skandinauskih pop / folklor hitova, koje je na engleski jezik preveo renomirani američki tekstopisac Tom Russell. Album je izdan godine 2000 po 25 godišnjici djelovanja skandinavskog labela KKV, koji se potrudio i stvorio odličnu audiofilsku HDCD poslasticu.

Jednu između rjetkih recenzija ovog albuma možete vidjeti ovdje

PREPORUKA SVIM AUDIOFILIMA !
 

Audiofil - feel the sound - Kari Bremnes - Norwegian mood
Arhiva  Page:   << Prev   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19   20   21  22  23   24   25   26   27   28   29   Next >>

 NOVO U FORUMU

 Forum: HIFI komponente ...
  Sennheiser HD600/Muziker.hr

 Forum: Retro Audio
  Telefunken S81

 Forum: HIFI komponente ...
  KEF Q300 ili B&W 685 s2

 Forum: Predstavite se
  Dobar dan

 Forum: Audiofil.net Klub
  Klub 18.02. '17 Flikoma...

 Forum: Dodatni pribor
  Prepuruka za lampe

 Forum: Uradi sam
  Antenska i ethernet instalac...

 Forum: Vinyl
  Zadnji LPi koje ste kupili/d...

 Forum: CD i ostali mediji
  JAZZ KLUB


NOVI ČLANOVI FORUMA

 vescom
 kroto
 Viktor M.
 Pojanac
 rzeljko
 karlo84
 delboy