HOME FORUM KLUB KONTAKT
HI-FI KUĆNO KINO HOW TO VAŠ HI-FI INTERVIEW NOVOSTI PREPORUKA OGLASNIK  

Audiofil - feel the sound - TAG MCLAREN - test tracks 01 - Glazbena Preporuka
TAG MCLAREN - test tracks 01
napisao: Aljoša

format: CD

TAG MCLAREN je proizvođač audio uređaja višeg cjenovnog razreda, poznatih po jedinstvenom dizajnu i po prizvuku "brzine" kakvog mogu ostaviti vrlo rijetke komponente na tržištu. Za testiranje audio uređaja TAG MCLAREN je u sudjelovanju sa audiofilskom labelom IN-AKUSTIK izdao svoj sampler TEST TRACKS 01 na kojem se nalazi kolekcija različitih stilova muzike. Kompilacija je vrlo dobro snimljena i u cjelini vrlo zahtjevna za svaki audio sustav. Uz cd ploču dođe knjižica u kojoj TAG MCLAREN opisuje svaku pjesmu za sebe i upućuje slušatelja na činjenice i detajle na koje treba polagati pažnju tijekom slušanja svakog naslova. Za neke od njih navodi se točan vremenski period na koji bi slušatelj trebao obratiti pozornost kako bi uočio da li njegov sustav ispravno reproducira određenu glazbenu dionicu.

Popis naslova:
1. EMPIRE BRASS QUINTET - Hopper dance / TELARC
2. BLUES COMPANY - Red blood / IN-AKUSTIK
3. JOE BECK&ALI RYERSON - Scarborough fair/Norwegian mood / DMP
4. FRIEND N' FELLOW - This love / RUF
5. MARC CARY - Melody in c / ENJA
6. THE ROBERT HOHNER PERCUSSION ENSEMBLE - Ku-ka-Ilimoku / DMP
7. ROSANNA&ZELIA - Baiao de 3 / PEREGRINA MUSIC
8. SARA K. - Brick house / CHESKY
9. THURSDAY DIVA - No more promises / DMP
10. BILL MORRISSEY - You'll never get heaven / PHILO
11. CHRISTY BARON - I thought about you / CHESKY
12. FRIEDEMANN - Percussive pyromania / BIBER
13. TELECATS - Don't think twice / IN-AKUSTIK

Ovaj sampler je u slobodnoj prodaji i obaveza je za sve audiofile !
 

Audiofil - feel the sound - TAG MCLAREN - test tracks 01 Audiofil - feel the sound - Marcus Miller - M2 - Glazbena Preporuka
Marcus Miller - M2
napisao: Aljoša

Format : CD
Label : 3 Deuces Records/Dreyfus jazz FDM 36623-2

Nešto Marcus Milleru:

Marcus Miller, dobitnik nagrade Grammy za najbolji jazz album 2001. godine, rodio se 1959. u Brooklynu i odrasto u New Yorku. Kako je iz muzičke familije, rano je pao pod utjecaj oca crkvenog organista i vođe zbora, te pod utjecaj ostale muzičke familije u kojoj bili izuzetni jazz pianist Wynton Kelly i legendarni trubač Miles Davis (u kasnim petdesetim i ranim šestdesetim godinama prošlog tisučljeća). Veoma rano pokazao je sklonost za sve vrste glazbe, sa trinaest godina već je svirao na klarinetu, klaviru i bas gitari, te je počeo pisati muziku. Bas gitara bila je njegova prava ljubav. Sa petnaest godina je već radio sa različitim bandovima u New Yorku. Nakon toga svirao je bas i pisao muziku za flautista Bobbija Humphreya i klavijaturista Lonnieja Listona Smitha.

Miller je sljedećih nekoliko godina živio u New Yorku kao vrhunski studijski muzičar i među ostalima radio je sa Arethom Franklin, Robertom Flack, Grover Washingtonom Jr., Bobom Jamesom i Davidom Sanbornom. Kao basist pojavio se na više od 400 ploča, uključujući snimke raznih umjetnika kao što su Joe Sample, McCoy Tyner, Mariah Carey, Bill Withers, Elton John, Bryan Ferry, Frank Sinatra i LL Cool J.

Godine 1981 pridružio se svom idolu iz mladosti, Milesu Davisu i sa njim proveo dvije godine na turneji. Miller je kasnije preusmjerio svoju pažnju ka produciranju. Njegova prva velika produkcija bila je Voyeur, Davida Sanborna, s kojom je i osvojio Grammyja, tako je počelo partnerstvo sa ovim alt saksofonistom, koje je trajalo njegovu cijelu karieru. Miller je kasnije producirao različite druge vrhunske albume za Sanborna uključujući: Close Up, Upfront i Inside za koji je 2000. godine dobio Grammyja.

Više od dvadeset godina Miller je uživao u muzičkooj suradnji sa legendom R&B, Lutherom Vandrossom s kojim se upoznao 1979 godine u bandu Roberte Flack. Kroz godine Miller je u Vandrosov repertoar napravio nekoliko hitova kao producent i kao pisac. Među njima su "Till My Baby Comes Home", "It's Over Now", "Any Love", I'm Only Human" i "The Power Of Love", koja je godine 1991 dobila Grammyja za R&B pjesmu godine.

Godine 1986 Miller je ponovo sudjelovao sa Milesom Davisom i producirao mu tri albuma. Pored toga producirao je i za druge muzičare kao što su Al Jarreau, The Crusaders, Wayne Shorter, Take 6, Chaka Khan, Kenny Garrett i Luther Vandross.

Nakon toga mnogo godina radio je kao producent i studijski muzičar a krajem 1993 godine usredotočio se na svoju karijeru sa albumom The Sun Don't Lie. Nakon godina provedenih na turnejama, kao odgovor na molbe obožavatelja, 1997 izdao je Live & More.

Posljednjih godina Miller se posvetio i filmu, gdje je skladao za House Party (Martin Lawrence), Boomerang (Eddie Murphy i Halle Berry), Siesta (Ellen Barkin), Ladies' Man (Tim Meadows), The Brothers (Morris Chestnut i D. L. Hughley) i Deliver Us From Eva (LL Cool J). Napisao je i producirao i stari školski hit "Da Butt" za filmsku muziku School Daze Spikea Leeja. Također je skladajo i izvodio skladbu The Trumpet of the Swan, E. B. Whitea.

Album M2 ("M-squared")

Negovo prvo izdanje bilo je 2001 godine, za koji je i osvojio Grammy-a za najbolji jazz album, uz Jazziz nagrade za jednog od deset albuma godine. Kvaliteta snimke je takođe audiofilska. Ovo savršeno muzičko djelo mi je jedno između najomiljenih i često mi grije hifi sistem.

Album je obaveza za sve resne audiofile i bas gitariste, jako preporučljivo !
 

Audiofil - feel the sound - Marcus Miller - M2 Audiofil - feel the sound - Ludwig Van Beethoven - Symphony NO.9 - Glazbena Preporuka
Ludwig Van Beethoven - Symphony NO.9
napisao: Darko Brlečić

BERLINER PHILHARMONIKER / HERBERT VON KARAJAN
Iz legendarne producentske kuće Deutsche Grammophon stiže nam jedno od mnogobrojnih glazbenih remekdjela poznatog kompozitora. Posebno opisivati samog Beethovena i njegova djela bilo bi suvišno i nepotrebno, njegovo ime i ostavština obogatilo je glazbenu kulturu širom svijeta. Stariji audiofili se sigurno sjećaju vinilnih izdanja ove producentske kuće koja su bila tražena kao voda za žedne. Slušajući SACD izdanje gore navedenoga djela slušatelj se može upustiti u lagano putovanje u vrijeme samog nastanka ove glazbe. Sama snimka je vrhunske kvalitete, cjelokupan album ima svoju prepoznatljivu dramatiku, svi instrumenti su precizno ocrtani u svojoj veličini, bogatstvo glazbenih detalja se ne može nabrojiti. Osjećaj da dirigent Herbert von Karajan drži sve konce u svojim rukama može se bez problema osjetiti prilikom pažljivog slušanja. Berlinska Filharmonija je vrhunski odradila jedan tako složen glazbeni zadatak, nadajmo se da će tako biti i u buduće. Ljubitelji klasične glazbe i oni koji budu to tek postali trebaju obavezno obratiti pažnju na ovaj glazbeni uradak.
 

Audiofil - feel the sound - Ludwig Van Beethoven - Symphony NO.9
Arhiva  Page:   << Prev   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19   20   21   22  23  24   25   26   27   28   29   Next >>

 NOVO U FORUMU

 Forum: Vinyl
  Gramofoni - forumska ba...

 Forum: Audiofil.net Klub
  Klub 18.02. '17 Flikoma...

 Forum: Retro Audio
  Telefunken S81

 Forum: HIFI komponente ...
  Preporuka pojačala

 Forum: HIFI komponente ...
  KEF Q300 ili B&W 685 s2

 Forum: CD i ostali mediji
  JAZZ KLUB

 Forum: Vinyl
  Zadnji LPi koje ste kupili/d...

 Forum: Predstavite se
  Dobar dan

 Forum: HIFI komponente ...
  Najljepši zvučnici na svijet...


NOVI ČLANOVI FORUMA

 vescom
 kroto
 Viktor M.
 Pojanac
 rzeljko
 karlo84
 delboy