HOME FORUM KLUB KONTAKT
HI-FI KUĆNO KINO HOW TO VAŠ HI-FI INTERVIEW NOVOSTI PREPORUKA OGLASNIK  

Audiofil - feel the sound - David Arkenstone-Quest Of The Dream Warrior - Glazbena Preporuka
David Arkenstone-Quest Of The Dream Warrior
napisao: Darko Brlečić

Iz produkcije NARADA ARTIST SERIES stiže nam interesantan glazbeni uradak vezan za new age žanr.
U vrijeme kada sve manje ima kvalitetnih glazbenih uradaka pojava bilo kojeg naslova iz navedenog žanra je svakako dobro došla. Krenuvši preslušavati disk vaš autor se mogao opustiti u sjedalici a da pri tom ne konzumira slatko/alkoholne napitke. Od prve skladbe Tallis the Messenger do zadnje Homecomig glas samog izvođaća se fino isprepleće s kineskom flautom, udaraljkama, violinom te ostalim finožićnim instrumentima. Svaka pjesma sa ovog albuma je jednakovrijedna i bilo bi nepravedno bilo koju isticati,sam ugođaj je prigodan za nadolazeće blagdane,za popunjavanje atmosfere u vlastitom domu. Instrumenti koji su prisutni na samom albumu su vjerno reproducirani bez ikakve primjese,timbar svakog instrumenta je maksimalno pogođen. Album je produciran na vrlo visokom nivou po kojem je Narada poznata. Ljubitelji ovog glazbenog žanra sigurno dolaze na svoje zbog kvalitetnog materijala i same produkcije. Svaki kupac ovog diska dobiva malu knjižicu s opisom svake pjesme i ilustracijom. Autor ovog teksta sam daje toplu preporuku za nabavku ovog naslova svima koji vole dobru glazbu i snimku.
 

Audiofil - feel the sound - David Arkenstone-Quest Of The Dream Warrior Audiofil - feel the sound - Kraftwerk - Legenda koja traje - Glazbena Preporuka
Kraftwerk - Legenda koja traje
napisao: Darko Brlečić

Sama povijest grupe KRAFTWERK je povijest utjecaja elektronske glazbe koja je utjecala na modernu glazbu. Osnivaći Ralf Hutter i Florian Schneider su kroz novi oblik avangardne glazbe postavili standarde koji ulaze u popularnu kulturu. Prvi albumi nazvani KRAFTWERK(1970) i KRAFTWERK2(1971) su bili materijalni dokaz da glazbena kultura počinje evoluirati u vremenu koje dolazi.Od 1968 g.pa sve do danas nije ništa ostalo isto.

AUTOBAHN (1974)
Album koji zapravo na neki način govori o putovanju.Omot ovog cd-a sugerira
da su autori ovog uratka zaista i mislili na putovanje.Zvuk automobila koji na relaciji Munchen-Hamburg prometuje kroz predjele bogate šumom i jezerima nije naporan,slušatelj ima dojam da je on vozać u Mercedesu model 200D. Vožnja po samom autobahnu je posebno iskustvo,brzina kretanja nije prevelika,dovoljna za uživanje u vožnji bez obzira na duljinu puta. Skladbe KOMETENMELODIE 1 i 2 zapravo su opis putovanja samih zvijezda iznad ceste.Završetak ovog albuma je lagana jutarnja šetnja opisana u skladbi MORGENSPAZIERGANG.

TRANS EUROPA EXPRESS (1977)
Putovanje vlakom je uvijek bilo nešto posebno,za razliku od ostalih prijevoznih sredstava, unutar vlaka se putnik mogao slobodno kretati, komunicirati s ostalim putnicima.Glazbeni opis putovanja elektromotornim vlakom je dotjeran tu do savršenstva, zvuk kotača na tračnicama, zaustavljanje na stanici, više nego vjerno reproducirano. Od skladbe EUROPA ENDLOS pa sve do kraja albuma sve je na svom mjestu.
TOUR DE FRANCE SOUNDTRACKS (1983/2003)
Ljubitelji biciklističkih utrka su ovim albumom došli na svoje.Audio zapis ove trke je jedinstven dokument takve vrste.Sama biciklistička utrka vjerno je prikazana,skladbe kao što su TOUR DE FRANCE ETAPE1, ETAPE2, ETAPE3 najbolji su dokaz za to.Ovdje se ne radi samo o utrci nego i o ljudskom faktoru. Prikaz ljudskog napora tijekom vožnje može se osjetiti u skladbi ELEKTRO KARDIOGRAMM. Zvuk samog bicikla je vjerno reproduciran, kao da se netko vozi po vašoj ulici. Kompletan album je prikazao sve segmente jedne biciklističke utrke.


Konkluzija
Sva tri albuma govore o putovanju,kretanju kroz prostor i vrijeme. Teško bi bilo opisati koji je bolji,svaki od navedenih je poseban za sebe. Tonalni spektar je bezprijekorno ocrtan u svakom uratku. Današnji izvođaći elektronske glazbe mogu mnogo toga od KRAFTWERK-a naučiti,od same koncepcije do finalizacije glazbenog projekta. Autor ove male glazbene recenzije i sam je dobar poznavatelj grupe KRAFTWERK, te može konstatirati da današnji glazbeni pravci kao što su techno,house i sl. su samo vrlo loše kopije gore preslušanog materijala. Istinski poznavaoci i ljubitelji elektronske glazbe dobivaju još jedan razlog da svrate u bolje cd-shopove i potraže ove naslove.Sva tri uratka imaju bezprijekornu produkciju, kvalitetnu snimku.
 

Audiofil - feel the sound - Kraftwerk - Legenda koja traje Audiofil - feel the sound - Bolero! - Orchestral Fireworks - Glazbena Preporuka
Bolero! - Orchestral Fireworks
napisao: Darko Brlečić

EIJI OUE
MINNESOTA ORCHESTRA

Prava poslastica za ljubitelje klasične glazbe dolazi iz produkcije Reference Recordings. Uvertira kreće sa glazbenim djelom Colas Breugnon od Dmitra Kabalevskog, sekcija gudačkih instrumenata kreira grandioznu pozornicu,stalna promjena dinamike od veselog raspoloženja pa do tužnog tjera vašeg recenzenta na pomno slušanje. Bumbarov let od Nikolai Rimsky-Korsakova je sušta suprotnost u odnosu na prvu skladbu,timbar puhačke sekcije je prepoznatljiv do svakog detalja,ovdje nema stalne promjene dinamike,sama skladba djeluje vrlo umirujuće.
Franz Liszt te njegov Les Preludes,Symphonic Poem je pravi primjer za prepoznavanje sekcije gudačkih instrumenata kao što je viola,violončelo i sl. Snimka ove skladbe obiluje svim segmentima tonalnog spektra. Samo trajanje skladbe od 17 minuta nije predstavljalo zamor za vašeg recenzenta,više kao upoznavanje pojedinih instrumenata. Lagani plesni ritam se mogao osjetiti u skladbi Hungarian Dance od Johannesa Brahmsa. Ostali autori kao što su Antonin Dvorak,Hector Berlioz, Armas Jarnefelt,Grigor Dinicu,Otto Klemperer,Emmanuel Chabrier i Maurice Ravel nisu ništa manje važni. Dobro odabran materijal za ovaj cd je pravi pogodak producenata RR-a. Ljubitelji klasične glazbe dobivaju uz vrhunsku izvedbu i vrhunsku snimku(HDCD).
 

Audiofil - feel the sound - Bolero! - Orchestral Fireworks
Arhiva  Page:   << Prev   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19   20   21   22   23   24   25   26  27  28   29   Next >>

 NOVO U FORUMU

 Forum: HIFI komponente ...
  Sennheiser HD600/Muziker.hr

 Forum: Retro Audio
  Telefunken S81

 Forum: HIFI komponente ...
  KEF Q300 ili B&W 685 s2

 Forum: Predstavite se
  Dobar dan

 Forum: Audiofil.net Klub
  Klub 18.02. '17 Flikoma...

 Forum: Dodatni pribor
  Prepuruka za lampe

 Forum: Uradi sam
  Antenska i ethernet instalac...

 Forum: Vinyl
  Zadnji LPi koje ste kupili/d...

 Forum: CD i ostali mediji
  JAZZ KLUB


NOVI ČLANOVI FORUMA

 vescom
 kroto
 Viktor M.
 Pojanac
 rzeljko
 karlo84
 delboy