Glazbena preporuka


Harry Belafonte - live in concert at the Carnegie - Audiofil - feel the sound - Glazbena breporuka

Harry Belafonte - live in concert at the Carnegie

format: dvostruki CD
produkcija: RCA

Harry Belafonte je godine 1959 u Carnegie Hall-u imao vrlo uspješan live koncert na kojem je sa orkestralnom podporom ostvario veliki utisak na publiku. Sa njima se Harry izlio u simbiozu i skupa su djelovali su kao "dobro podmazana mašina" gdje je zbog njegovih humorističkih dosjetki bilo i dosta smjeha. Starijim audiofilima ova snimka je vrlo dobro poznata i još danas se čuje na hifi show-ovima.
Ovaj audiofilski događaj je perfektno zvučno zabilježen od strane produkcijske kuće RCA u njihovom poznatom serijalu Living stereo. Iznenađuje činjenica da je kvaliteta ove snimke stara 45 godina vrlo dobra i bolja nego dosta današnjih modernih snimaka neaudiofilskih labela.
Na dvostrukom cd-u ima 19 pjesma, među kojima su najpoznatije Darling Cora, Sylvie, The marching saints, Mamma look a boo boo, Come back Lisa, Cucurucucu paloma i kao zadnja Matilda čija je izvedba trajala gotovo 13 minuta uz fenomenalnu izvedbu Harry Belafonte-a naravno uz pomoč orkestra i publike sa mnogo smijeha.

Topla preporuka svima !


Vangelis - El Greco - Audiofil - feel the sound - Glazbena breporuka

Vangelis - El Greco

Domenikos Theotokopoulos je rođen na Kreti 1541. Kao slikar je poznat po osebujnim djelima religioznih slika i portreta, napuštajući Grčku prvo odlazi u Italiju gdje jedan kraći period živi i djeluje. Od 1577 stalno boravi u Španjolskoj gdje dobiva ime El Greco(u prijevodu znači Grk).
Njegove slikarske kreacije prikazuju više od standardne duhovnosti onoga vremena. Njegov plodonosan život prekida smrt 1614 godine.

Svjetski poznati kompozitor i izvođać Vangelis je htio ovim albumom podsjetiti na velikane jednog pomalo mračnog perioda. MOVEMENTS I - X su skladbe bogate detaljima raznih instrumenata od klavira, harfe pa sve do modernih puhaćih instrumenata. Kroz čitav album se osjeća mračna atmosfera ali ne toliko teška koliko bi mogla biti. Kad je u pitanju timbar svakog instrumenta tu nema greške, sve je snimljeno bezprijekorno, puno prozračnosti i dubine. Sama produkcija je dotjerana do savršenstva (produkcijska kuća EMI). Za posebnu napomenu je prirodnost glasa poznate operne dive Montserrat Caballe te pratećeg muškog zbora. Sve u svemu vrlo interesantan glazbeni zapis kojim će ljubitelji vangelisove glazbe sigurno upotpuniti svoju kolekciju.


David Arkenstone-Quest Of The Dream Warrior - Audiofil - feel the sound - Glazbena breporuka

David Arkenstone-Quest Of The Dream Warrior

Iz produkcije NARADA ARTIST SERIES stiže nam interesantan glazbeni uradak vezan za new age žanr.
U vrijeme kada sve manje ima kvalitetnih glazbenih uradaka pojava bilo kojeg naslova iz navedenog žanra je svakako dobro došla. Krenuvši preslušavati disk vaš autor se mogao opustiti u sjedalici a da pri tom ne konzumira slatko/alkoholne napitke. Od prve skladbe Tallis the Messenger do zadnje Homecomig glas samog izvođaća se fino isprepleće s kineskom flautom, udaraljkama, violinom te ostalim finožićnim instrumentima. Svaka pjesma sa ovog albuma je jednakovrijedna i bilo bi nepravedno bilo koju isticati,sam ugođaj je prigodan za nadolazeće blagdane,za popunjavanje atmosfere u vlastitom domu. Instrumenti koji su prisutni na samom albumu su vjerno reproducirani bez ikakve primjese,timbar svakog instrumenta je maksimalno pogođen. Album je produciran na vrlo visokom nivou po kojem je Narada poznata. Ljubitelji ovog glazbenog žanra sigurno dolaze na svoje zbog kvalitetnog materijala i same produkcije. Svaki kupac ovog diska dobiva malu knjižicu s opisom svake pjesme i ilustracijom. Autor ovog teksta sam daje toplu preporuku za nabavku ovog naslova svima koji vole dobru glazbu i snimku.


Arhiva stranica:   << Prev   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19   20   21   22   23   24   25   26  27  28   29   30   Next >>

NOVO U FORUMU

Zadnjih 8 postova
Forum: CD i ostali mediji
- Što slušate?
Forum: Dodatni pribor
- Lux postelja za komponente
Forum: Audio komponente
- Dobre SH prilike
Forum: Retro audio
- PIONEER A-400
Forum: Audio komponente
- Brand, DiY i Vintage
Forum: CD i ostali mediji
- JAZZ KLUB
Forum: Uradi sam
- Izada maske za zvuničke kutije
Forum: Audio komponente
- Neobavezne slušalice ;)

UPRAVO SE ČITA


Energy C-300
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: Zvučničke kutije
napisao: Milan Rupić
Xindak FS Gold
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: Zvučnički kabel
napisao: Dražen Kokanović
B&W tour the England
Tip članka: Ostalo
Kategorija: Reportaža
napisao: Bojan Pavković
München High End Show - M.O.C.- 25 - 28.5.2006.
Tip članka: Ostalo
Kategorija: Hi-Fi sajam, Reportaža
napisao: Vlado Tomašević
B&W CM1
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: Monitorski Zvučnik
napisao: Daniel Modrić

POSLJEDNJE NOVOSTI

Stoljeće točnosti zvuka - 100 godina Ortofona
Nova Monitor Audio Monitor serija
JAMO Studio 8 Series Dolby® Atmos
What HiFi ? nagrade za 2017. godinu