Glazbena preporuka


Bolero! - Orchestral Fireworks - Audiofil - feel the sound - Glazbena breporuka

Bolero! - Orchestral Fireworks

EIJI OUE
MINNESOTA ORCHESTRA

Prava poslastica za ljubitelje klasične glazbe dolazi iz produkcije Reference Recordings. Uvertira kreće sa glazbenim djelom Colas Breugnon od Dmitra Kabalevskog, sekcija gudačkih instrumenata kreira grandioznu pozornicu,stalna promjena dinamike od veselog raspoloženja pa do tužnog tjera vašeg recenzenta na pomno slušanje. Bumbarov let od Nikolai Rimsky-Korsakova je sušta suprotnost u odnosu na prvu skladbu,timbar puhačke sekcije je prepoznatljiv do svakog detalja,ovdje nema stalne promjene dinamike,sama skladba djeluje vrlo umirujuće.
Franz Liszt te njegov Les Preludes,Symphonic Poem je pravi primjer za prepoznavanje sekcije gudačkih instrumenata kao što je viola,violončelo i sl. Snimka ove skladbe obiluje svim segmentima tonalnog spektra. Samo trajanje skladbe od 17 minuta nije predstavljalo zamor za vašeg recenzenta,više kao upoznavanje pojedinih instrumenata. Lagani plesni ritam se mogao osjetiti u skladbi Hungarian Dance od Johannesa Brahmsa. Ostali autori kao što su Antonin Dvorak,Hector Berlioz, Armas Jarnefelt,Grigor Dinicu,Otto Klemperer,Emmanuel Chabrier i Maurice Ravel nisu ništa manje važni. Dobro odabran materijal za ovaj cd je pravi pogodak producenata RR-a. Ljubitelji klasične glazbe dobivaju uz vrhunsku izvedbu i vrhunsku snimku(HDCD).


John Sharp – Better Than Dreams - Audiofil - feel the sound - Glazbena breporuka

John Sharp – Better Than Dreams

Američki gitarist John Sharp predstavlja se hrvatskoj publici preko ovog glazbenog uratka kao izvođać blues žanra u kojem se može osjetit dobra doza jazza. Svojim sviranjem vodi slušatelja kroz toplo putovanje od svjetala New Yorka pa sve do mjesećevog svjetla u tropima. Oboružan s dvanaest ugodnih skladbi a potpomognut s kvalitetnom instrumentalističkom ekipom Sharp nam ostavlja glazbeni ugođaj jazz kluba u kojem se ne osjeća miris cigareta nego opušteno druženje uz dobar whisky. Skladbe Better Than Dreams, Calypso Lips, Toni-Lynn, Those White Collar Blues sigurno ne ostavljaju nikoga ravnodušnim. Klasik poput When I Fall in Love (Nat King Cole) u izvedbi J.Sharpa nije ništa izgubio na toplini i melankoličnosti,sama instrumentalna verzija je više nego zanimljiva. Walking Distance je prava melodija za slušanje u autu za vrijeme duže vožnje,smiruje strasti i u onako divljem prometu. Ovaj album u kojem se osjećaju lagani prijelazi iz jazza u blues i obratno obiluje iznimnom energijom koja je fokusirana prema slušateljima. Već sama činjenica što Sharp snima za Reference Recordings garancija je vrhunske kvalitete,a velika pohvala kritičara i njegovog urednika je dovoljan razlog da se provjeri što ovaj glazbeni uradak čini jednim od boljih u svjetskim razmjerima. Ekipa Reference Recordingsa je izvrsno obavila svoj zadatak. Timbar svakog instrumenta je prepoznatljiv iz bilo kojeg kuta da se sluša, pozornica je dobro fokusirana. I na kraju se može konstatirati da preslušani materijal zaista opravdava svoj naslov Better Than Dreams (bolje od snova).


Tiny Island - Opus3 - Audiofil - feel the sound - Glazbena breporuka

Tiny Island - Opus3

Iz ponude tvrtke Opus3 stiže nam kompaktni disk interesantnog naslova Tiny Island Glazbeni izričaj ove vrste je rijedak u svijetu jer objedinjava tri glazbena žanra kao što su jazz,new age,blues u jedinstvenu cijelinu. Uvodna skladba Le Valse Petit nas vodi u milozvučni svijet Havajske gitare gdje njezine žice nose sunce i miris havajskog otočja u laganom ritmu. Skladba Vayero nam kombinacijom višežićnih instrumenata i udaraljki uspješno uljepšava jedno kišno popodne koje se da osjetiti u samoj izvedbi. Black Sand je zbog svog smirenog zvuka idealna skladba za opuštanje i razmišljanje uz dobar francuski konjak i kožnu fotelju. Trajanje same te skladbe od 6,52min nije zamorno. Skladbe kao She danced with me, My siren of the Woods, Sacred Ground su razvukle osmijeh na lice autora ovog teksta i njegova urednika,to je znak da preslušavanje ovakvog materijala nije bilo izgubljeno vrijeme. Svih deset skladbi na ovom albumu su jednako vrijedne,teško bi bilo neku poseno izdvajati. Prostor u snimci i izvanredno precizna produkcija svakog instrumenta bez imalo oscilacija kroz cijeli disk velika je kvaliteta ovog izdanja. Ljubitelji instrumentalne glazbe sigurno dolaze na svoje,što zbog materijala,što zbog vrhunske produkcije(HDCD,SACD).Sve u svemu autor ovog teksta daje više nego toplu preporuku za nabavku ovog diska.


Arhiva stranica:   << Prev   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19   20   21   22   23   24   25   26   27  28  29   Next >>

NOVO U FORUMU

Zadnjih 8 postova
Forum: Audio komponente
- CD vrti ali ne očitava...
Forum: Prostorna akustika
- Apparatus Room
Forum: Računala i audio
- Foobar 2000
Forum: Uradi sam
- Moj Wi-Fi daljinski
Forum: Računala i audio
- WIN i USB2
Forum: Računala i audio
- Media Player by Apparatus
Forum: Audiofil web
- Galerija - update
Forum: Audio komponente
- Preporuke bookshelf zvucnika

UPRAVO SE ČITA


Planet Audio Prezentacija - Sheraton 2012
Tip članka: Ostalo
Kategorija: Prezentacija, Reportaža
napisao: žac
Sumić Audio Reference USB
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: USB kabel
napisao: dM
Top Audio & Video Show - Milano 2012
Tip članka: Ostalo
Kategorija: Hi-Fi sajam, Reportaža
napisao: dM
Tektron TKECLL800S-I & Hoyt-Bedford Type 2
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: SET integrirano pojačalo / Samostojeći zvučnik
napisao: dM
Zagreb Audio Video Show 2012
Tip članka: Ostalo
Kategorija: Hi-Fi sajam, Reportaža
napisao: žac

POSLJEDNJE NOVOSTI

Roxan Xerxes.20 plus
Scandyna Podspeakers
Multipak 2017
Opera Grand Callas