Vaš Hi-Fi Galerija

pretraga po imenu korisnika  


HiFi by Igor - Audiofil - feel the sound - Hi-Fi galerija

HiFi by Igor

Moj sistem:
 
Audio Aero Prima mkII 24/192
Naim Nait 5i
Vienna Acoustics Mozart Signature (tvornički ožičen Kimber kabelima)
Kabeli:Naim Naca5 zvučnički 3,5 m;Synergistic Research Alpha Sterling interkonekt 0,5 m;Naim strujni,Audio Aero strujni.
 
Jako sam zadovoljan zvukom,toplo a ujedno transparentno,detaljno i duboko.Ne pada mi na pamet da mjenjam komponenete jer je uživanje u glazbi potpuno.Eventualno punjenje zvučnika kvarcnim pjeskom/sačmom da se još malo zategne bas.Čekam na posudbu strujne kabele(hvala Neno) Shunyata Research Diamondback te se nadam da će se čuti neki napredak.
 
Lijep pozdrav od ljubitelja glazbe iz Dražica kraj Rijeke,
Igor sa sinovima Fabijan & Krešimir

update 13.1.2009

ZAVRŠENI SISTEM:
CD: Audio Aero Prima + strujni kabel: Shunyata Python VX + clamp Just Sound
Interkonekt: Colibri Labs Synapsis
Pojačalo: Naim Nait 5i + strujni kabel: LAT International AC-2 mkII
Zvučnički kabel: Naim NACA5 2x3,5 m
Zvučnici: Vienna Acoustics Mozart Signature,tvornički ožičeni Kimber kabelima + komora punjena kvarcnim pjeskom+podloške od granita
Izolacione platforme: Just Sound - Chiron PhyliraUgađanje sistema trajalo je dobre 2 i pol godine i eto gotovo je. Jako sam zadovoljan.Svaki disk koji ubacim vuče na slušanje. Diskovi koje sam do sada zaobilazio jer su kao loše snimljeni su sada i te kako slušljivi. Vidi se da nije perfektna snimka ali to ne smeta. Ono loše u snimci povučeno je unazad a istaknuta je srž glazbe.Puni pogodak za mene čija se cd arhiva ne sastoji od audiofilskih samplera. Uz dobro snimljenu glazbu gotovo svaki put se ježim. Svaki dio koji sam dodavao sistemu donio je lijepi pomak na bolje, Shunyatin strujaš Python otvorio je špinu na playeru i zvuk je doslovno potekao kao najbistriji potok, vrhunski pomak,skup ali vrijedan svake lipe. Latov strujaš je profinio i otvorio pojačalo,unio dodatnu svježinu te definiciju prostora, što baš nije Naimova filozofija, ali u kombinaciji sa mojim tadašnjim interkonektom Synergistic Researchom posvjetlio zvuk, što mi nije bio cilj. Razmišljao sam o rješenju u obliku vrhunskog interkonekta tamnog, baršunastog ali i svilenog, likvidnog zvuka.Težak i skup cilj. Probao sam Shunyatin Aries, bolje i na tragu traženom ali... Igrom okolnosti došao sam u priliku isprobati Colibri Labs-ov Matrix i Synapsis.Matrix je donio gotovo identičan rezultat kao i Aries, bilo je gotovo nemoguće reći koji svira. U mojem sistemu vrlo dobro ali ne i odlično. Kada sam probao Synapsis stvari su legle na svoje mjesto i ubrzo smo se po kući pogledavali i lagano smiuljili. Znao sam da sam ubo pravu stvar i da je stavljena točka na i. Da budem siguran da nije u pitanju lažna atraktivnost kroz 15-ak dana stavljali smo sistem na muke sa stotinu cd-a. Od Radioheada do Pinnocka i Goebela radost slušanja glazbe bila je na najvišem nivou. Synapsis je ono što je nedostajalo te mi je drago da sam takav dragulj našao u manufakturi gotovo u susjedstvu. Uštedio sam golem novac a dobio veliko zadovoljstvo. Izolacione platforme bitno doprinose čistoći nota ali to ste direktno svjesni tek kad platforme maknete iz sistema, nedostaje onaj završni glanc koji sistem čini dobro ugođenim. Zvuk sistema sada je manje hifi a bliše došivljaju žive glazbe, izmaterijaliziran i lepršav. Vjerujem da vlasnici vrhunskih analognih sistema znaju na što mislim. Sada se u obitelji glazba uživa svakodnevno i vlada pozitivna energija.

Pozdrav
IgorKOMENTARI
Trenutno 21 komentara             Prikaži / Sakrij komentare


Unos komentara

* Označava obavezne podatke
Ime*:
E-mail:
  Bold Italic Underline Emoticon Smilies
Komentar*:
(max. 1000 slova)
Brojač slova:
Kod:
Prepiši broj
 


NOVO U FORUMU

Zadnjih 8 postova
Forum: Vinyl
- Koje LP-e slušate?
Forum: Audio komponente
- Uvoz komponente iz japana
Forum: Audio komponente
- Dobre SH prilike
Forum: CD i ostali mediji
- Što slušate?
Forum: Retro audio
- Dual CV1150
Forum: Računala i audio
- Deezer na TV
Forum: Predstavite se
- pozdrav
Forum: Retro audio
- Lenco L75 priča

UPRAVO SE ČITA


Studio Lab HES T30
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: Samostojeći zvučnik
napisao: Igor Sabljak
IFA 2006.
Tip članka: Ostalo
Kategorija: Hi-Fi sajam, Reportaža
napisao: Daniel Modrić
NAD M3
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: Integrirano pojačalo
napisao: Milan Rupić
Top Audio & Video Show - Milano 2006
Tip članka: Ostalo
Kategorija: Hi-Fi sajam, Reportaža
napisao: Daniel Modrić
Focal Chorus 706 V Amati
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: Zvučnik
napisao: Milan Rupić