Hi-Fi

pretraga  


Zagreb Audio Video Show 2005 - Audiofil - feel the sound - Hi-Fi sajam

Zagreb Audio Video Show 2005

I ove godine smo bili svjedoci tradicionalnog zagrebačkog HiFi show-a u organizaciji HiFi Medije. Kako se prošle godine Hotel Sheraton pokazao kao prikladno mjesto za manifestaciju ovoga tipa i ove godine smo pohodili istu lokaciju. Iako je zbog održavanja Europskog sumita grad bio u nazovimo to blokadi, posjećenost je bila prilično dobra. Sama organizacija je bila na odličnom nivou a kako se sve odvijalo na dva kata nije bilo gužve tako da se pregledavanje / slušanje moglo obaviti laganom šetnjom kroz sasvim solidne sobe, čisto ugodno i bez gužvanja.
Za razliku od slovenskog sajma koji nam je još uvijek u svježem sjećanju, ovaj naš zagrebački je osjetno veći i bogatiji ponudom. Tako se uz brojne hifi sustave mogla vidjeti i prilična ponuda višekanalnih sustava namijenjenih kućnom kinu i ponuda sustava za poslovnu prezentaciju i bežičnom umrežavanju.

Kako to obično biva na samom ulazu u sajamski prostor postavljeni su štandovi na kojima se mogla solidno obnoviti kućna kolekcija glazbenih naslova.Jedan od sustava koji je mamio uzdahe na sajmu nalazio se u prostorijama Media Audia.Jedna od premijera sa sajma je i ovaj Rotelov predstavnik digitalne generacije. Nažalost nije se moglo čuti kako ovo digitalno pojačalo od 7x100 W udodno upakiranih u nekoliko kilograma teško kućište radi ali su nam u Sonus Artu obećali uređaj na recenziju ;)Još jedan novitet je bio prema riječima mladog prezentatora Monitor Audio Gold Signature GS-60.Sustav sastavljen od GamuTovih komponenti izazvao je mnoštvo oprečnih mišljenja.Jedan od noviteta u Audio Artovim prostorijama je i Triangle koji je nažalost svirao skoro neprimjećen u sporednoj prostoriji.Ukoliko ste ljubiteh kućnog kina sigurno vam je zastajao dah u Komtehovim prostorijama gdje je suvereno vladala ova Denonova zvijer od 45 kila.Standardno dobar Beta SistemsNaravno da zagrebački HiFi show ne bi bio kompletan bez ožičenja iz Sumić Audia.Prostorija koja je sigurno bila jedna od najposjećenijih na sajmu zahvaljujući nekonvencionalnim MBL zvučnicima.A kad bi birali najljepši izložbeni prostor, vjerujem da bi Plug&Play sigurno odnio pobjedu zahvaljujući prekrasnim hostesama.Što reći na kraju ? Bila je to odlična prehentacija na kojoj su hrvatski distrubuteri pokušali prezentirati ponajbolju opremu, nama ovisnicima o dobrom zvuku. A skupilo nas se iz svih krajeva hrvatske, što mogu potvrditi članovi Audiofil.net kluba koji su nakon šetnje sajmom uspoređivali utiske u prostorijama kluba.
NOVO U FORUMU

Zadnjih 8 postova
Forum: CD i ostali mediji
- Što slušate?
Forum: Vinyl
- Koje LP-e slušate?
Forum: High-End
- Loseless nosač poveziv sa Google home
Forum: Vinyl
- Audiofilski vinyl
Forum: Audio komponente
- Audiofilski SSD
Forum: Uradi sam
- Preamp Jumperi
Forum: Audio komponente
- Denafrips DAC
Forum: Vinyl
- Zadnji LPi koje ste kupili/dobili/ukrali

UPRAVO SE ČITA


KEF Q500
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: Zvučničke kutije
napisao: Nenad Grakalić
VTL ST 150
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: Stereo pojačalo
napisao: Josip Vračar
Bryston BDA-1 DAC
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: Digitalno / Analogni Konverter
napisao: žac
Sumic Audio Black Hole 27-D
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: Digitalni kabel
napisao: dM
Simaudio MOON 300D
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: Digitalno / Analogni Konverter
napisao: žac

POSLJEDNJE NOVOSTI


Stoljeće točnosti zvuka - 100 godina Ortofona
Nova Monitor Audio Monitor serija
JAMO Studio 8 Series Dolby® Atmos
What HiFi ? nagrade za 2017. godinu