Novosti


Revel Concerta2 - Audiofil - feel the sound

Revel Concerta2

Najnovije predstavljena ulazna Concerta2 serija zvučnika koju potpisuje svjetski cijenjeni američki proizvođać Revel, inače dio danas najmoćnije svjetske Harman grupe kada je u pitanju audio industrija (posebno u pogledu audio istraživanja i razvoja), kombinira izvrsne zvučne dosege s elegantnim dizajnom i vrhunskom završnom obradom. I sve to uz pristupačne cijene novih modela, čime su u Revelu uspjeli nadmašiti sami sebe po već tradicionalno nenadmašnoj vrijednosti za uložena sredstva. Inženjerski tim koji predvodi legendarni Kevin Voecks postigao je to primjenjujući rezultate višegodišnjih istraživanja pod kapom praktično neograničenih resursa spomenute Harman grupe. Tako su upotrebljene novorazvijene zvučničke jedinice na bazi aluminija: visokotonci kakvi se koriste i u višoj Performa3 seriji, te potpuno novi bas/srednjotonci. Idealna integracija zvučničkih jedinica postignuta je računalnom optimizacijom njihova pozicioniranja i ugađanja skretnice, kao i novim tehnikama konstruiranja kabineta (uključujući i bas-refleks portove) koji osim što plijene svojim izgledom imaju i akustička svojstva od presudne važnosti. I na kraju svaki model pojedinačno prolazi kroz dvostruki slušni slijepi test prema najnaprednijim psihoakustičkim standardima, u komparaciji s najcjenjenijim konkurentima u klasi, kako bi njihova superiornost bila potvrđena prije izlaska na veliku scenu.Seriju čine dva samostojeća modela F36 i F35, monitorski M16, centralni C25, surroundi S16 i aktivni subwoofer B10. Svi oni proizvode se u sjajnom bijelom i sjajnom crnom finišu. Kratki video koji ih pobliže predstavlja pogledajte putem sljedećeg linkaModeli nove Revel Concerta2 serije nisu samo nadogradnja inače iznimnih prethodnika jer osim što posuđuju tehnologiju i materijale iz fantastične Performa3 serije, donose čitav niz u potpunosti novih elemenata u dizajnu. Rezultat su zvučnici visoko-vjernog zvuka, elegantnog izgleda i pristupačne cijene. Definitivno klasa za sebe!

Info: www.sigma-audiokoncept.hr


Suonitus Acoustic u Audio dreamu - Audiofil - feel the sound

Suonitus Acoustic u Audio dreamu

Najvažnija sporedna stvar u Hi-Fi hobiju je akustika prostora. Naime koliko god kvalitetan i sinergijski posložen Hi-Fi sustav imamo krajnji rezuiltat će ovisiti o akustici prostaora u kojem se sustav nalazi tj. o sobi ili slušaoni.
Varijacije mogu biti od toga da u određenim akustički lošim prostorima čak i najbolja ili najskuplja oprema može zvučati loše, a s druge strane u dobrim akustičkim prostorima i prosječna oprema može zasvirati prekrasno. Mnogi ljudi nisu niti svijesni što imaju jer im je soba loše pogođenih proporcija a zidovi su goli i od lošeg materijala.Međutim dovoljno je u takvu sobu ubaciti na prava mijesta nekoliko odgovarajućih akustičkih apsorbera ili difuzora i Hi-Fi zasvira kao nikad prije. Mnogi audiofili dožive katarzu nakon akustičkog tretmana slušaone jer tek onda shvate koliko je akustika bitna.
Od sada kod nas možete nabaviti Sounitus Acoustic akustičke elemente vrhunske kvalitete, te vas naše stručno osoblje može savjetovati o paravilnoj primjeni.

Više informacija na stranici www.audiodream.hr


PSB Imagine T3 – Novi flagship iz Kanade - Audiofil - feel the sound

PSB Imagine T3 – Novi flagship iz Kanade

Kada genijalni konstruktor zvučnika kakav nedvojbeno je Paul Barton dobije potpuno odriješene ruke u apsolutno svakom pogledu da na temelju svojeg bogatog znanja i iskustva te praktično neograničenih resursa dizajnira referentni model, onda je to doista nešto posebno. Upravo je tako nastao Imagine T3, novi flagship renomirane kanadske tvrtke PSB, čiji je osnivač upravo Paul Barton (i njegova supruga Sue), a koja se danas zajedno sa sestrinskom tvrtkom NAD – jednom od najcjenjenijih u svijetu Audio/Video elektronike, nalazi u privatnom obiteljskom vlasništvu Lenbrook grupe.PSB Imagine T3 predstavlja sintezu najnovijih i najnaprednijih saznanja inženjerskog tima Paul Bartona. Tako su za ovaj model razvijene potpuno nove sve zvučničke jedinice, željenih i do sada najboljih specifikacija, složene od vrhunskih elemenata – tri bas jedinice po kanalu sa zasebnim individualno ugođenim internim zapreminama, specijalno projektirani srednjotonci, strogo selektirani visokorazlučivi visokotonci. Sve perfektno usklađeno optimalnom skretnicom i smješteno u akustički pomno promišljene, ali i moderno dizajnirane kabinete čiji izgled potpisuje poznati industrijski dizajner David Farrage iz kuće DF-ID. Vrhunski i ručno finiširani dostupni su u visokosjajnoj crnoj i trešnja boji. Posebna pažnja posvećena je svakom detalju pa tako i šiljcima/nogicama za idealan kontakt s podlogom, terminalima za povezivanje s amplifikacijom, prigušnom materijalu, dodatnim mogućnostima ugađanja bas područja, itd.Uz sve to ne odstupa se niti od temeljnih načela tvrtke i Paul Bartona kako bi se postigao što je moguće prirodniji zvuk u realnim akustičkim okruženjima (u ovom slučaju sobama). Brojna mjerenja i preslušavanja (uključujući višestruke slijepe testove), kombinirana s eksperimentima u poznatoj kanadskoj Nacionalnoj istraživačkoj komori NRC (National Research Council) sastavni su dio proizvodnog procesa, a svaki se par zvučnika još jednom individualno završno testira, mjerno i slušno. Najvažnije dijelove tog puta široj javnosti otkriva i Paul Barton osobno putem sljedećeg video zapisaRezultat je spektakularno čist i linearan zvuk kroz kompletan frekvencijski opseg s dubokim ali fantastično integriranim bas odzivom (full-range), raskošne i precizne zvučne slike, te izvrsne dinamike. Da se u tome uspjelo pokazuju i u vrlo kratkom roku priskrbljene nagrade (CE Pro Best Product 2014.) i naglašeno pozitivne kritike (HiFi Stars, SoundStage), kako medija tako i javnosti. I na kraju treba spomenuti i cijenu (42.999.- kn/par), koja definitivno nije mala (posebno ne za domaće prilike), međutim u odnosu na referentne modele mnogih drugih tvrtki čini se razumno pristojnom. I tu je PSB pokazao da ne odstupa od svoje izvorne filozofije dokazujući kako za vrhunske zvučnike nije potrebno založiti čitavo bogatstvo, te kako po pitanju omjera uloženo/dobiveno nemaju prave konkurencije.

Više informacija o novim PSB Imagine T3 zvučnicima možete dobiti kod domaćeg distributera – tvrtke Sigma Audio Koncept.

Info: www.sigma-audiokoncept.hr


Arhiva stranica:   << Prev   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11  12  13   14   15   16   17   18   19   20   21   22   Next >>

NOVO U FORUMU

Zadnjih 8 postova
Forum: Vinyl
- Koje LP-e slušate?
Forum: High-End
- Loseless nosač poveziv sa Google home
Forum: Vinyl
- Audiofilski vinyl
Forum: Audio komponente
- Audiofilski SSD
Forum: CD i ostali mediji
- Što slušate?
Forum: Uradi sam
- Preamp Jumperi
Forum: Audio komponente
- Denafrips DAC
Forum: Vinyl
- Zadnji LPi koje ste kupili/dobili/ukrali

UPRAVO SE ČITA


NAD-C-542
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: CD Player
napisao: Dražen Kokanović
GamuT CD1  MkII
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: CD Player
napisao: Daniel Modrić
PMC OB1
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: Monitorski zvučnik
napisao: Roko Žodan (Helicon)
47 Laboratory - Gaincard
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: Integrirano pojačalo
napisao: Daniel Modrić
HI-END show 2005 Munchen
Tip članka: Ostalo
Kategorija: Hi-Fi sajam, Reportaža
napisao: tekst: Vlado JR / slikali: Damir, Vlado Jr

GLAZBENA PREPORUKA

Klasična hrvatska četvorka +2 – Wes Meets Trane
jazz

John Coltrane - The Complete 1961 Village Vanguard
Jazz

Miles Davis - Kind Of Blue
Jazz