Novosti


Preminuo osnivač tvrtke Grado - Audiofil - feel the sound

Preminuo osnivač tvrtke Grado

Legendarni audio inženjer Joseph Grado preminuo je u petak u 90. godini života. Talijanski imigrant, osnivač tvrtke Grado Labs – danas je poznata po svojim slušalicama – u vrijeme kada je Joseph Grado vodio tvrtku sve se svodilo na jednu stvar: gramofonsku zvučnicu. Naime, Josephu Gradu se pripisuje izumljivanje stereo MC zvučnice kao i još 48 ostalih raznih patenata. Da bi se reproducirala glazba iz gramofonske ploče neophodna je kvalitetna igla koja će analogni zapis iz vinila pretvoriti u električni signal. Taj proces Grado je odlično razumio i on ga je načinio slavnim.Prije ulaska u Hi-Fi biznis, Grado je bio proizvođač satova za Tiffany & Co. Davne 1953. godine, počeo je raditi svoju prvu gramofonsku zvučnicu na kuhinjskom stolu, a dvije godine kasnije preuzeo je očevu trgovinu namirnica u Brooklynu i pretvorio ju u tvornicu. Ta skromna zgrada na tri kata u mirnoj ulici na Sunset Parki je još danas tvrtkin dom gdje se i dalje izrađuju ručno.

Dok je Joseph Grado proveo većinu života stvarajući sprave koje reproduciraju glazbu, 1981. godine njegov san da pjeva talijansku operu na velikoj pozornici se ostvario. Nastupio je kao tenor u prestižnom Lincoln centru u New Yorku, i bio je prilično dobar, kako je naveo The New York Times. “Osjetila se gracioznost i delikatnost u tišim trenutcima pjevanja gosp. Grada," čitajući intervju tog vremena "i privlačne bogate boje kada je zapjevao iz sveg glasa."

U kasnim 80-im prošlog stoljeća Grado je sa svojim nećakom Johnom proizveo njihov prvi model high-end slušalica koja će ih odvesti na svjetski vrh. Joseph Grado je otišao u mirovinu 1990. kada je tvrtku je prodao Johnu Gradu. On i njegov sin, Jonathan, danas vode tvrtku.

Info: www.gradolabs.com

Izvor: www.hifimedia.hr


MAGNAT - Plus X nagrade - Audiofil - feel the sound

MAGNAT - Plus X nagrade

O nagradi Plus X: Uz međunarodni i nezavisni žiri iz 25 industrija, 23 nadležna partnera i marketinška ulaganja od više od 25 milijuna eura, plus X Award je najveći svjetski natječaj za tehnologiju, sport i životni stil. Plus X Award oznake odobrenja su povjerene proizvodima za koje se ustanovi da posjeduju barem jedan "Plus X" faktor. Nagrade se dodjeljuju za nove i inovativne tehnologije, izvanredni dizajn i/ili za inteligentne, jednostavne za korištenje operativne sustave. Kriteriji za dobivanje ove nagrade mogu biti izvrsne ergonomske i ekološke značajke, kao i proizvodi koji koriste visoko kvalitetne materijale pa sve do održivih proizvoda s dugotrajnom vrijednosti. Samo takvi proizvodi mogu bitipočašćeni Plus X Award nagradom.MAGNAT je ove godine zasluženo osvojio ovu prestižnu nagradu za čak 3 svoja vrhunska proizvoda.

www.chipoteka.hr


Pet nagrada za Cambridge Audio - Audiofil - feel the sound

Pet nagrada za Cambridge Audio

Potkraj svake godine, najčitaniji audiočasopis na svijetu, engleski What Hi-Fi, proglašava najbolje uređaje u tekućoj godini. Ove godine, 2014., na njihovom se popisu našlo čak pet uređaja Cambridge Audija, daleko više nego bilo koje druge tvrtke specijalizirane za proizvodnju visokokvalitetnih audiouređaja.

Stream Magic 6v2 postao je streamer godine. Prošle godine najboljim je proglašen prvi naraštaj ovog uređaja.Ove godine na vrhu ga je naslijedila unaprijeđena inačica, pohvaljena za pobošljanu streaming platformu, kvalitetu zvuka i fantastičnu opremu koja sada uključuje i Spotfy Connect.Minx XI proglašen je mini sustavom godine. Minx je izvanredno dizajniran sustav koji je unatoč svojim malim dimenzijama sastavljen od vrsnih aaudiokomponenata koje jamče odličan zvuk koji će zadovoljiti i zahtijevnije ljubitelje kvalitetno reproduciranog zvuka. Isporučuje se u crnoj i bijeloj boji visokog sjaja.GO bežični zvučnički sustav pobijedio je konkurenciju u kategoriji do 150 funta. Ocijenjen kao „ fantastičan, krajnje zabavan zvučnički sustav“, GO je opremljen NFC sustavoma za sparivanje i zvuči još bolje nego prije.Aero 5.1 ove je godine ponio titulu najboljeg surround zvučničkog paketa u cjenovnom razredu od 1500 – 2000 funta. Sustav je oduševio ocjenjivače u svim elementima, pa je već drugi puta za redom postavljen na vrh najboljih uređaja u svojoj kategoriji. Pohvaljen je za „uzbudljiv, informativan i bešavan zvuk“.TV2 postavljen je na vrh soundbase zvučnika u kategoriji do 300 funta.
Soundbase zvučnici postavljaju se pod panelne TV prijemnike koji, u pravilu, u sebi nemaju ugrađen zvučnički sustav koji može iole kvalitetnije zvučati. TV2 je kvalitetom zvuka oduševio ocjenjivački sud jednako kao i stručnjake u Cambridge Audiju.Međunarodni ugled tvrtka Cambridge Audio potvrdila je i u Australiji gdje su u časopisu Sound and Vision prijenosni DAC DacMagic XS i sustav Minx XI također proglešeni najboljim uređajima 2014. godine u svojim kategorijama.

Info: www.audiocinema-art.hr


Arhiva stranica:   << Prev   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13  14  15   16   17   18   19   20   21   22   Next >>

NOVO U FORUMU

Zadnjih 8 postova
Forum: Vinyl
- Koje LP-e slušate?
Forum: High-End
- Loseless nosač poveziv sa Google home
Forum: Vinyl
- Audiofilski vinyl
Forum: Audio komponente
- Audiofilski SSD
Forum: CD i ostali mediji
- Što slušate?
Forum: Uradi sam
- Preamp Jumperi
Forum: Audio komponente
- Denafrips DAC
Forum: Vinyl
- Zadnji LPi koje ste kupili/dobili/ukrali

UPRAVO SE ČITA


B&W CM1
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: Monitorski Zvučnik
napisao: Daniel Modrić
Rotel RA-05
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: Integrirano pojačalo
napisao: žac
Arcam A32
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: Integrirano pojačalo
napisao: Milan Rupić
Jamo R 909
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: Zvučnik
napisao: Milan Rupić
Sonus Faber Concertino Domus
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: Zvučnik
napisao: Daniel Modrić

GLAZBENA PREPORUKA

Klasična hrvatska četvorka +2 – Wes Meets Trane
jazz

John Coltrane - The Complete 1961 Village Vanguard
Jazz

Miles Davis - Kind Of Blue
Jazz