Novosti


Monitor Audio Silver - Audiofil - feel the sound

Monitor Audio Silver

U audiju, poglavito kad se radi o zvučničkim sustavima, često nije lako pomiriti formu u funkciju, jer se ne tom putu, ponajčešće, kao prepreka pojavi konačna cijena koštanja uređaja. U Monitor Audiju otpočetka se susreću s tim problemom i tjekom gotovo polastoljetnog postojanja tvrtke, s njim su se naučili uspješno nositi. Kako to čine, lijepo se može vidjeti i u njihovoj najnovijoj seriji zvučničkih kutija nazvanih Silver.
Silver serija počiva na temeljima postavljenima u Platinum i Gold serijama. Čine je dva modela monitorskih, malolotražnih zvučničkih kutija, Silver 1 i Silver 2, tri samostojeća modela, Silver 6, 8 i 10, po jedan središnji i surround zvučnik te aktivni subwoofer. Svi pobrojani modeli po mnogočemu naslijeđuju prethodnike, jedino je Silver
8 sasvim nov u seriji.Bas i srednjotonske jedinice imaju izgled plitkog tanjura i prilično se razlikuju od klasično oblikovanih konusnih jedinica. Zahvaljujući tomu membrana ima veću površinu. A kako je pokreće moćniji motorni sustav, tako ustrojene zvučničke jedinice učinkovitije su od klasičnih, a i preciznije iznose frekvencijski odziv za koji su namijenjene. U modelima Silver 8 i 10 nalaze se novorazvijene srednjotonske jedinice s membranom promjera 100 mm, zatvorene u vlastito kućište. Njihova je zadaća čim preciznija reprodukcija frekvencija na koje je ljudsko uho najosjetljivije.
Nova je i visokotonska C-CAM jedinica s membranom promjera 25 mm. I ona se nalazi u zasebnom kućištu u koje isijava energija sa stražnja strane memmbrane, čime se membrani osigurava ujednačeniji hod, smanjuju se rezonancija i povećava prigušenost. Zahvaljujući tomu, visokotonski odziv je prozračniji, ujednačeniji i puno čvršće sljubljen sa srednjotonskim. HiV port tehnologija iz najbolje Platinum serije primijenjena je i kod svih modela Silver serije, osim kod središnjeg i surround zvučnika te subwoofera. Njome se ubrzava protok zraka i smanjuju turbulencije u bas refleks otvoru, čime najniže frekvencije dobivaju na čistoći i tranzijentnosti.
Način na koji su jedinice pričvršćene na prednju ploču ne pridonosi samo estetici pojavnosti (jer se ne vide ružni vijci) već i značajno pridonosi integraciji prednje ploče i jedinica i tako smanjivanju rezonancija koje bi se mogle prenijeti na jedinice.Silver 1 su dvostazne monitorske kutije i idealne su za stereo sustav u manjim sobama, ali mogu biti i dijelom višekanalnog ili multiroom sustava. Silver 2 su također dvostazne kutije, a zahvaljujući većoj osjetljivosti i nešto većim dimenzijama mogu zvukom napuniti i srednje velike ambijente. Silver 6 kutije su 2.5 stazni model koji se odlikuje kvalitetnim dinamičkim osobinama i odlično će raditi kako u stereo sustavu u srednjevelikim sobama tako i u nešto ambicioznijim sustavima kućnog kina. Najnoviji, Silver 8, model je trostaznog ustroja. Njegova konfiguracija je optimizirana za precizno iznošenje cijelog frekvencijskog spektra, pa je zato primjeren uporabi u kvalitetnijim stereo sustavima. Dizajn Silver 10 modela vrlo je sličan onom modela 8, ali ovo su veće zvučničke kutije koje mogu raditi u većim sobama i prenijeti još širi frekvencijski odziv.Silver FX surround zvučnik kao i Silver Centre zvučnik u sebi imaju iste jedinice kao i većina drugighmodela iz serije i namijenjeni su radu u kvalitetnim sustavima kućnoga kina. Subwoofer Silver W 12 je aktivan. U njemu je 500 W digitalno pojačalo upravljano DSP-om koje pogoni bas jedinicu promjera 300 mm smještenu u zatvorenom kabinetu. Kabineti su elegantni i vrhunski izrađeni i dotjerani, a isporučuju se u mahagonij, orah i hrast oplati, a u ponudi su i luksuzne inačice u bijelom i crnom sjajnom piano laku. U dućanima Audio Cinema Arta dostupni su od kraja mjeseca svibnja.

Info: www.audiocinema-art.hr


NAD DAC 2 bežični USB DA pretvarač - Audiofil - feel the sound

NAD DAC 2 bežični USB DA pretvarač

Glazba reproducirana putem računala napokon je dosegnula nivo visoke vjernosti (HiFi). Čak i bežičnim putem. Upravo je to misija novog bežičnog DA pretvarača oznake DAC 2 u katalogu renomirane audio tvrtke NAD. On predstavlja zvučno superiorno, krajnje jednostavno i u konačnici zabavno rješenje za slušanje glazbe pohranjene na računalu ili pak „streamane“ putem računala na kvalitetnim audio sustavima.Bežična „point-to-point“ tehnologija omogućuje najjednostavnije priključivanje dvodijelnog DAC 2 (između čijih je komponenti – odašiljača i prijamnika - prijenos glazbenih informacija bežičan) s jedne strane u USB sučelje računala a s druge putem klasičnih linijskih RCA konektora na pojačalo, nakon čega može započeti pouzdana i visoko kvalitetna reprodukcija glazbenih datoteka uključujući i one do 96 kHz/24 bit formata. Raspoloživ je i digitalni koaksijalni izlaz za potrebe izravnih digitalnih konekcija (npr. s AV receiverom ili vanjskim DAC-om). Time je eliminirana potreba za bilo kakvom lokalnom mrežom ili pak fizičkim povezivanjem kabelima računala i HiFi sustava. Za postizanje najboljih mogućih zvučnih performansi u skladu s NAD reputacijom, odašiljač u digitalnoj formi prenosi glazbu iz računala do prijamnika koji potom provodi DA konverziju koristeći vrhunske Burr-Brown komponente u kombinaciji sa selektiranim elementima u provjerenoj vlastitoj NAD topologiji.Posvećenost detaljima i odabir probranih dijelova promovira DAC 2 u DA pretvarač iznimne vrijednosti. On je jednostavan i ekonomičan izbor koji jamči još veći užitak slušanja omiljene glazbe. DAC 2 je dostupan u Hrvatskoj, kod distributera za NAD - tvrtke Sigma Audio Koncept, kao i njezinih autoriziranih maloprodajnih partnera za NAD proizvode.

Info: www.sigma-audiokoncept.hr


Sigma Audio na društvenim mrežama - Audiofil - feel the sound

Sigma Audio na društvenim mrežama

Danas je nemoguće zamisliti moderno poslovanje bez sudjelovanja na društvenim mrežama. Osim što osiguravaju najbrži komunikacijski kanal između tvrtke i korisnika, društvene mreže pomažu oko stvaranja šire slike o uslugama i brandovima koje tvrtka zastupa. S tim na umu, Sigma Audio se pridružio najpopularnijim društvenim mrežama Facebook, Google Plus i Twitter. Uz redovite objave iz audio/video svijeta, korisnicima je omogućeno postavljanje pitanja, komentiranje, izmjena iskustava i neobavezno druženje. Stoga, želite li biti 'up to date' s informacijama, saznati što se '60-ih godina serijski ugrađivalo u automobile, kako osvojiti audiofilska 'Opus 3' SACD izdanja ili otkriti gdje se nalaze najveći dućani gramofonskih ploča, pratite Sigma Audio na društvenim mrežama.Facebook - https://www.facebook.com/sigmaaudio

Google+ - https://plus.google.com/u/0/b/118163360690190549800/118163360690190549800/posts

Twitter - https://twitter.com/sigmaaudi0


Arhiva stranica:   << Prev   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17  18  19   20   21   22   Next >>

NOVO U FORUMU

Zadnjih 8 postova
Forum: Vinyl
- Koje LP-e slušate?
Forum: High-End
- Loseless nosač poveziv sa Google home
Forum: Vinyl
- Audiofilski vinyl
Forum: Audio komponente
- Audiofilski SSD
Forum: CD i ostali mediji
- Što slušate?
Forum: Uradi sam
- Preamp Jumperi
Forum: Audio komponente
- Denafrips DAC
Forum: Vinyl
- Zadnji LPi koje ste kupili/dobili/ukrali

UPRAVO SE ČITA


Cambridge Audio DacMagic
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: D/A Pretvarač
napisao: Milan Rupić
Fohhn Audio - posjet tvornici
Tip članka: Ostalo
Kategorija: Reportaža
napisao: Jurica Barić
Tangent Lounge L6
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: Zvučničle kutije
napisao: Nilan Rupić
Klipsch Icon XF-48
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: Aktivne zvučničke kutije
napisao: Milan Rupić
Prezentacija Audio Physic Kronos
Tip članka: Ostalo
Kategorija: Prezentacija, Reportaža
napisao: žac

GLAZBENA PREPORUKA

Klasična hrvatska četvorka +2 – Wes Meets Trane
jazz

John Coltrane - The Complete 1961 Village Vanguard
Jazz

Miles Davis - Kind Of Blue
Jazz