Novosti


dCS Vivaldi CD/SACD - Audiofil - feel the sound

dCS Vivaldi CD/SACD

Tvrtka dCS, specijalizirana za proizvodnju reproduktora digitalnog zvuka beskompromisne kvalitete, u kolovozu 2013. godine predstavila je na High End Showu u Hong Kongu svoj ultimativni digitalni reprodukcijski sustav, u tradicionalnoj maniri tvrtke nazvan po nekom od najpoznatijih kompozitora u povijesti. Ovaj put je izabrano ime talijanskog genija Vivaldija. Vivaldi plejer sastoji se od četiri kućišta i predstavlja ne samo najbolje što su u dCS-u na tom planu do sada napravili, već i standard po kojem će se morati ravnati i većina drugih proizvođača vrhunskih uređaka za reprodukciju digitalnog audiozapisa.U jednom od kućišta je upsampler digitalnog u digitalno, u drugomu CD/SACD transportni sustav, u trećemu DAC i glavni digitalni sat, dok je u četvrtom složeni napajački sklop. Sve ono što su u dCS-u već dostigli nalazi se u ovom raskošnom uređaju, a ima i stanovitih unaprijeđenja poput novog naraštaja njihovog vlastitog RingDAC-a, platforme digitalnog procesora i satnog sustava.RingDAC omogućava krajnje linearnu reprodukciju zahvaljujući velikoj brzini rada i obrade podataka, tako da je 24-bitna izvedba moguća i na niskim razinama glasnoće. Osim toga, novi RingDAC, u kojem je utjelovljeno preko 20-godišnje iskustvo tvrtke, osigurava minimalan jitter, sjajno odvajanje kanala i ostvarivanje izrazito realistične reprodukcijue svih zvukovnih elemenata.

Upsampler može primiri glazbu iz bilo kojeg izvora putem PCM digitalnih ulaza, USB-a, UPnP mreže, iPoda/iPhonea i iz nativne razlučivosti pretvoriti ga u DXD, DSD ili standardni visokorazlučivi PCM signal. Vivaldi sustav dizajniran je za reprodukciju glazbe iz bilo kojeg PCM izvora i bilo koje razlučivosti, sve do DXD (24-bita/352.8 i 384kS/s), plus DSD zapisa sa SACD diskova. Optimizirani digitalni filtri jamče slušatelju da će putem vrhunskog audiosustava moći čuti i uživati u najfinijim glazbenim detaljima, glatkim prijelazima, grandioznoj dinamici i ujednačenom zvuku od vrha do dna audiospektra.Glavni sat je ustrojen tako da može pohraniti dva izlazna digitalna signala i tako isporučivati dvije frekvencije istovremeno, što značajno pridonosi i smanjivanju jittera.

CD/SACD transportni sustav u stanju je maksimalno precizno očitati zapise s CD ili SACD-ova. Ima dvostruki AES izlaz koji podržava DSD ili DXD i potpuno novo kućište u kojem se nalaze sasvim razdvojeni napajački sklopovi za digitalno procesiranje signala i mehanizam CD/SACD čitača.

Info: www.audiocinema-art.hr


Revel Performa 3 serija - Audiofil - feel the sound

Revel Performa 3 serija

Performa 3 serija zvučnika najnovija je ekspresija jedinstvenih akustičkih istraživanja i tehnoloških resursa cijenjene američke tvrtke Revel s Kevin Voeckom na čelu inženjerskog tima. Devet potpuno novih modela objedinjuje visoke audiofilske performanse s najvišom kvalitetom izrade kabineta koji su svrsishodno i elegantno dizajnirani. To su dva samostojeća modela F208 i F206, dva monitorska M106 i M105, dva centralna zvučnika C208 i C205, surroundi S206 i dva aktivna subwoofera: 1000-Wattni B112 i 500-Wattni B110. Svi oni postižu vrhunsku kvalitetu zvuka koristeći vlastite zvučničke jedinice s membranama na bazi aluminija.Svi visokotonci posjeduju posebne akustičke valovode kako bi se postigla željena disperzija, usklađena s ostalim jedinicama koje koriste rigidne košare od lijevanog aluminija te bakrene Faraday prstene zadužene za stabilizaciju polja rada osiguravajući iznimno niske distorzije čak i pri vrlo visokim glasnoćama slušanja. Za skretnicu su korišteni isključivo premium elementi poput zračnih zavojnica i polipropilenskih kondenzatora. Interne pregrade sa zakrivljenim bočnim plohama potencijalne koloracije kabineta svode na najmanju moguću mjeru. Završni finiši također su najviše klase, u izboru od furniranog oraha visokog sjaja, visoko-sjajne crne boje kakva se koristi kod automobila ili piano bijelom finišu. Nova Performa 3 serija već je dostupna na domaćem tržištu posredstvom domaćeg distributera – tvrtke Sigma Audio Koncept.

Info: www.sigma-audiokoncept.hr


Rega Saturn R – CD transport/DAC - Audiofil - feel the sound

Rega Saturn R – CD transport/DAC

Legendarni britanski CD player dobio je nasljednika u obliku CD transporta i Hi-Res DAC-a u jednom uređaju. Sada konačno kolekcionari diskava mogu s ovakvim uređajem mirno nastaviti slušati svoje CD ploče kao i svoju download kolekciju u istoj kvaliteti preko asinhronog 24/192 USB sučelja. Tehnički i vizualno Saturn R u mnogome podsjeća na referentni Rega CD player ISIS.Tu su već dokazani Wolfson WM8742 DAC čipovi, , visoko stabilizirana i izolirana na napajanja za svaku sekciju uređaja te možda najbitnije visoko precizan Master Clock za sinhroniziranje digitaije unutar uređaja. Sve navedeno trebalo bi osigurati organski i topli zvuk po kojem je Rega poznata. Kao šlag na torti tu su još i 2 optička i 2 koaksijalna digitalna ulaza koji če pretvoriti vaš smart TV, igraču konzolu, DVD ... u audiofilski izvor zvuka. Uz uređaj se standardno dobiva Rega Solaris, novi daljinski upravljač sa potpunim upravljanjem kako Saturna R tako i svih ostalih rega uređaja.

Više informacija: www.audiodream.hr


Arhiva stranica:   << Prev   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19   20  21  22   Next >>

NOVO U FORUMU

Zadnjih 8 postova
Forum: Vinyl
- Koje LP-e slušate?
Forum: High-End
- Loseless nosač poveziv sa Google home
Forum: Vinyl
- Audiofilski vinyl
Forum: Audio komponente
- Audiofilski SSD
Forum: CD i ostali mediji
- Što slušate?
Forum: Uradi sam
- Preamp Jumperi
Forum: Audio komponente
- Denafrips DAC
Forum: Vinyl
- Zadnji LPi koje ste kupili/dobili/ukrali

UPRAVO SE ČITA


Unison Research P70
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: Cijevno integrirano pojačalo
napisao: Milan Rupić
Prezentacija Planet Audio – Hotel Esplanade
Tip članka: Ostalo
Kategorija: Prezentacija, Reportaža
napisao: žac
Oppo BDP-83 SE Nuforce Edition
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: Univerzalni player
napisao: Nebojša Uglješić
Sound Carrier Phono 7
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: MM/MC fono pretpojačalo
napisao: Nenad Grakalić
Spendor S9E
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: Zvučničke kutije
napisao: žac

GLAZBENA PREPORUKA

Klasična hrvatska četvorka +2 – Wes Meets Trane
jazz

John Coltrane - The Complete 1961 Village Vanguard
Jazz

Miles Davis - Kind Of Blue
Jazz