Novosti


Technics ponovo u Hrvatskoj ! - Audiofil - feel the sound

Technics ponovo u Hrvatskoj !

Glazba nema granica ni vremena, dodiruje srca svih kultura i generacija. Svaki dan čeka nas istinski emotivno iskustvo otkrivanja nepoznatih zvukova. Dopustite da Vas povedemo na putovanje ponovnog otkrivanja glazbe. To su prve su rečenice pozdravnog teksta kojim se Technics obraća gostima svojih web stranica.Univerzalni govor strasti, poštovanja i razumijevanja namijenjen je svim glazboljupcima, od onih koji pamte Technics iz prošlih vremena, do onih koji će tvrtku tek upoznati. Technics je na svakoga od nas, u nekom dijelu glazbenog života imao manji ili veći utjecaj, bilo da se radilo o kasetofonima, pojačalima, CD reproduktorima i posebno planetarno popularnim DJ gramofonima SL 1200/1210.
Jedan do najboljih gramofona s direktnim pogonom bio je upravo Technicsov SP10, a i danas dobro očuvani primjerci postižu vrlo visoke cijene. Na jednom od najvećih sajmova elektronike (Las Vegas, SAD) Panasonic je 2015. godine najavio povratak Technics uređaja na tržište. Na čelu ekipe je g. Michiko Ogawa, bivši Technicsov audio inženjer ali i popularan, u Japanu dobro poznati jazz pijanist. Prezentirana su dva audio sustava - Technics R1 Reference-Class i Technics C700 Premium-Class.

Novi su proizvodi temeljeni na konceptu nazvanom "Technics konačni zvuk" koji je građen kroz desetljeća razvoja audio tehnologija i novih saznanja, a sastoji se od tri glavna tehnička elementa:

• precizna digitalna tehnologija - osigurava prijenos signala uz precinu karakteristiku faze i dobitka (gain)
• tehnologija bešumnog signala - temeljita redukcija šumova kako bi uređaj bio idealan za digitalni audio
• emotivna audio tehnologija - ostvaruje čisti zvuk i prostranu zvučnu pozornicu, proširenim frekvencijskim opsegom i velikim dinamičkim rasponom.Najava de će Technics pokrenuti davno ugašenu proizvodnju gramofona serije SL1200 i modela SP10 dočekana je neviđenom euforijom. Ipak, nakon najave cijena, veselje je pomao splasnulo. Relativno visoke cijene objašnjene su ponovnim pokretanjem kompliciranog proizvodnog procesa s najsuvremenijim tehnološkim dostignućima i mnogo ljudskoga rada.Proizvodnja SL-1200:Info: audiocinema-art.hr

Paradigm Persona 9H - Audiofil - feel the sound

Paradigm Persona 9H

Paradigm Persona 9H, aktivne zvučničke kutije proglašene su, u recenziji The Absolute Sound časopisa, jednim od najboljih zvučnika s korekcijom sobne akustike i zaslužile nagradu "Editors Choice" (po izboru urednika) i kao kruna svega, najprestižniju nagradu "Golden Ear Award". Nagrađivanje je krenulo početkom ove (2017.) godine, kad je u Las Vegasu, na CES-u, najvećem sajmu potrošačke elektronike Persona 9H proglašen najinovativnijim zvučnikom izložbe.Po riječima recenzenta (Anthonyja Cordesmana):
Persona gazi vrlo duboko uz još uvijek brz i detaljan bas. Niskotonsko područje bešavno je usklađeno sa superiornim berilijskim srdnjotonskim i visokotonskim jedinicama uz životnu rezoluciju bez natruha tvrdoće i agresivnosti. Reprodukcija je vrlo blizu točkastom izvoru zvuka, i za razliku od većine kompleksnih zvučničkih sustava Persona 9H zaista isporučuje zvuk superioran mnogim konkurentima. Osjetljivost od 96 dB dopušta korištenje čak i cijevnih triodnih pojačala malih snaga. Uz ugrađena 2 pojačala od 700 W za najniže tonove i kompenzaciju akustike prostora, Persona 9H reproducira sve do 15 Hz.

ARC-2, sustav kompenzacije sobne akustike ne treba posebno detaljno opisivati, bitno je da će mnogi korisnici micati zvučnike u prostoru i da će na svakom mjestu moći postići najbolji mogući zvuk.Treba imati na umu da ARC-2 sustav može podesiti akustiku sobe do 6 dB prigušivanja i do 30 dB naglašavanja unutar frekvencijskog opsega. Rezultat je savršena korecija deformacija u reprodukciji uzrokovanih zvučnim potpisom prostora u kojoj se zvučnici nalaze. U glavnom, Persona 9H je jedan od najboljih zvučničkih sustava i možemo ga toplo preporučiti.Info: audiocinema-art.hr

ifi Nano iOne USB - Audiofil - feel the sound

ifi Nano iOne USB

Ifi iOne je DAC za moderan dom. Nazvan je tako jer udružuje mnoge digitalne izvore i opcije ulaza u jedan univerzalni uređaj. Spajanjem izvora sa Bluetooth, S/SPDIF ili USB ulazima nadograđuje slušna iskustva korištenjem pametnih telefona, tableta, računala, TV uređajima, igraćim konzolama, medijskim streamerima i još mnogo više. Jednostavno, to je svestrani uređaj koji nudi vrhunsku tehnologiju, sa svakom funkcijom dizajniranom i izvedenom s mnogo pažnje i posvećenosti pazeći da se nikako ne gubi na kvaliteti.Značajke/tehnologije:

• Bluetooth, S/PDIF, USB ulaz (*aptX & AAC kvaliteta kao CD)
• Galvanski-izoliran S/PDIF izlaz sa namjenskim re-clocker/linijskim pogonom
• ANC® sustav za potiskivanj šuma
• GMT® Femto precizni clock sustav
• Asinkroni USB audio sustav sa Zero Jitter® Memory Buffer
• Zero Jitter® Memory Buffer tehologija za S/PDIF & Bluetooth
• Galvanski-izoliran S/PDIF ulaz sa FET High Definition (FHD) sklopom
• Napredni namjenski Bluetooth 4.0 bežični audio sustav
• AAC codec omogućuje direktni bežični Bluetooth audio streaming iz iTunes & Apple Music nativne kvalitete
• aptX codec omogućuje CD kvalitetu Bluetooth bežičnog audio streaminga iz prikladno opremljenih Android uređaja, PC i Mac računala
• Napredni digitalni filter minimalne faze optimiziran za najbolju kvaliteu zvuka
• Direktno vezani RCA analogni izlazi
Nano iOne DAC namijenjen je onima koji žude za boljim zvukom iz postojećeg audio sustava kao što su Nvidia Shield, Google Chromecast, 4K televizija i tome slično.
Priključite izvore preko Bluetooth, USB ili S/PDIF priključaka, na izlaz priključite A/V receiver ili pojačalo za slušalice.

Specfikacije:

Napajanje: USB bus, ugrađena AMR tehnologija aktivnog uklanjanja šuma
Podržani formati: 44.1 /48/88.2/96/1 76.4/I 92kHz PCM 2.8/3.1/5.6/6.2/l1.2/12.4MHz DSD 352/384kHz DXD
DAC: Blt-Perfect DSD & DXD DAC - Burr Brown
(1-DAC Chip; 2-kanala; 4-Signala)
Filter:
PCM: Measure/Listen digitalni (može se odabrati)
DSD: Measure/Listen analogni (može se odabrati)
DXD: Bit-Perfect procesiranje, fiksni filter
Ulaz: USB 3.0 kompatibilan sa USB 2.0, Bluetooth (TM)
sa aptX & AAC podržava Codec. SPDIF RCA & Optical Combo
Izlaz: koaksijalni SPDIF za USB/Bluetooth (PCM do 92kHz)
Audio RCA L/R
Frekventni odziv: 20H: - 20kHz <+0/-0.5dB (44.1 kHz)
1Hz - 44khz <+0/-3.0dB (>= 88.2 kHz)
Dinamika: 109dB
Odnos signal/šum: 109dB @ 0dBFS
Izlazna impedanca: < 50 Ω
Potrošnja: < 2.5W
Dimenzije: 106 x 67 x 28 mm (DŠV)
Masa: 141 g
Jamstvo: 12 mjeseciInfo: audiocinema-art.hr

Arhiva stranica:   << Prev   1   2  3  4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19   20   21   22   Next >>

NOVO U FORUMU

Zadnjih 8 postova
Forum: Vinyl
- Koje LP-e slušate?
Forum: High-End
- Loseless nosač poveziv sa Google home
Forum: Vinyl
- Audiofilski vinyl
Forum: Audio komponente
- Audiofilski SSD
Forum: CD i ostali mediji
- Što slušate?
Forum: Uradi sam
- Preamp Jumperi
Forum: Audio komponente
- Denafrips DAC
Forum: Vinyl
- Zadnji LPi koje ste kupili/dobili/ukrali

UPRAVO SE ČITA


PMC - TB2
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: Monitorski zvučnik
napisao: Darko Brlečić
Bryston B60
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: Integrirano pojačalo
napisao: Darko Brlečić
Audioquest - Jaguar
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: Interkonekt
napisao: Darko Brlečić
Sumić Audio - Silver Cotton 3.L.E.
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: Interkonekcijski kabel
napisao: Darko Brlečić
Jamo uzvraća udarac
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: Zvučnik
napisao: Darko Brlečić

GLAZBENA PREPORUKA

Klasična hrvatska četvorka +2 – Wes Meets Trane
jazz

John Coltrane - The Complete 1961 Village Vanguard
Jazz

Miles Davis - Kind Of Blue
Jazz