Novosti


ifi Nano iDSD LE - Audiofil - feel the sound

ifi Nano iDSD LE

Obično, nastavak LE stoji za Limited Edition (ograničena serija) što bi imalo nagovijestiti posebnu, poboljšanu, skuplju i savršeniju inačicu nečega. Kod ifi Audio nano iDSD, LE znači Light Edition (lakša, ogoljena inačica). Dakle, to je Nano DSD - bez S/PDIF ulaza i mogućnosti odabira digitalnih filtera, a kao i stariji brat svira sve zapise do DSD 128/PCM384. Konverziju obavljaju Burr-Brown Dac chipovi kakvi se ugrađuju u AMR (temperaturno kompenzirani master clock moduli vojnih karakteristika), plus AMR Zero Jitter tehnologija. Direct Drive znači da u izlaznom stupnju nema veznih kondenzatora. Sve to osigurava odličan odnos cijene i kvalitete.Litij polimer baterija osigurava 10 sati rada. Zvuk se pojačava analogno, izlazni priključci su 2 x RCA, 3,5 mm za slušalice (130 mW snage) a straga je USB3 priključak za računala i pametne telefone (i za punjenje baterije). Uz uređaj isporučuju se RCA i USB kabeli.

Specifikacije:

Izvor energije: Baterija/punjiva USB priljučkom
Trajanje baterije: ~ 10 sati
Formati: 44.1/48/88.2/96/176.4/192/384KHz PCM
2.8/3.1/5.6/6.2/11.2MHz DSD 353/384KHz DXD
Bit-Perfect DSD & DXD DAC by Burr Brown (1-DAC Chip; 2-kanala; 4-signala)
Ulaz: USB 2.0
Izlaz: Audio RCA , 3.5mm Headphone
Dinamički opseg: >104dB
Ukupna harmonijska izobličenja: < 0.005%
Potrošnja: < 3W
Dimenzije: 106 x 67 x 28 mm (DVŠ)
Masa: 162 gInfo: audiocinema-art.hr

ifi Micro iTube2 - Audiofil - feel the sound

ifi Micro iTube2

Tvrtka ifi trudi se da niti jedan segment reprodukcije glazbenih zapisa nije zanemaren. Svaki novi proizvod poboljšan je u odnosu na prethodni, ili je sasvim nove konstrukcije i namjene. Mogućnosti i vrste podešavanja koje konstrukcijski imaju svi ifi uređaji do sad nisu viđeni, a ako jesu, to je bilo u najskupljim high-end audio proizvodima. Gdje je to moguće i opravdano, koriste se patentirana rješenja iz sestrinske high-end tvrtke AMR (Abbingdon Music Resarch).

ifi Micro iTube2 - cijevno buffer/predpojačaloU standardnom micro kućištu smješten je cijevni buffer/predpojačalo s jednim ulazom i analognom kontrolom glasnoće. Opcije se biraju prekidačem na prednjoj ploči.

Da stvar bude još zanimljivija, može se odabrati i način rada cijevi, single-ended ili push-pull, što će zvuku dodati čaroliju svakog od navedenih ustroja rada cijevi. Kod odabira SET načina (single-ended) akustički potpis je sličan opuštajućem, zamamnom zvuku triodnog pojačala, dok push-pull opcija osigurava zvuk identičan cijevnim uređajima čvršćeg zvuka i malih izobličenja.
Ovakve mogućnosti nisu same sebi svrhom, već korisniku omogućuju da podesi karakter reproducirane glazbe uzimajući u obzir sve komponente unutar audio sustava. Dakle nema ispravnog i neispravnog rješenja - ispravno je kad je zvuk bolji.Patentirana XBass+® opcija za zvučnike razlikuje se od one za slušalice, a omogućuje pojačanja od 6 ili 12 dB na 20 Hz bez utjecaja na degradaciju zvuka ili količinu izobličenja.
Opcija 6dB koristi se kod zvučnika kojima manjka najniže frekventno područe (ispod 40 Hz), a 12 dB za frekvencije ispod 80 Hz. Treća opcija je potpuno isključivanje XBass+® opcije.

3D Holographic+® matrica za zvučnike nudi nešto vrlo posebno: izrađena na temelju izvornog rada "oca sterea" Alana Blumleina, diže reproduktivne mogućnosti svakog audio sustava na sasvim novu razinu. Korigira temeljne prostorne pogreške u snimkama i povećava širinu pozornice u većem stupnju od one dobivene razmještajem zvučnika u prostoru. Odabir opcije 30˚ koristi se kod preblizu smještenih zvučnika, - (minus) isključuje holografski matricu a odabir + (plus) na preklopniku rekreira izvornu širinu pozornice i preporuča se kao osnovna postavka.

Podešavanje (buffer/preamp)
S doljnje strane uređaja moguće je birati opcije buffer/preamp i to s pojačanjem od 9 dB ili bez. Naravno, to se radi s isključenim iTube2. Napon napajanja je standardnih 12V, stoga se iTube2 može koristiti u kamp kućicama, brodovima, vozilima, odnosno gdje god postoji standardnih 12 V napona.Specifikacije:
Cijev: NOS GE 5670 x 1
Najveća snaga: > 7.75V (>+20dBu)
Odnos signal/šum: 119dB(A) re 2V, buffer, 0dB Gain
Ukupna harmonijska izobličenja: < 0.009% (re. 2V, buffer, 0dB
Gain, A- opterećeno)
Frekventni odziv: < 10Hz do > 200kHz (-1dB) 20Hz - 20kHz (+/-0.003dB)
Napajanje: AC 100-240V, 50/60Hz
Potrošnja: <4W idle, 10W max
Dimenzije: 175 x 67 x 28 mm (DŠV)
Masa: 278 g
Jamstvo: 12 mjeseciInfo: audiocinema-art.hr

Vivid GIYA G1 SPIRIT - Audiofil - feel the sound

Vivid GIYA G1 SPIRIT

Dobrodošli u beskrajnu potragu za savršenstvom! Rečeno je da bi pokušaj usavršavanja zvučnik G1 ličio na pozlaćivanje nježnog cvijeta. Kao dobitnik mnoštva nagrada i superlativnih testiranja, nema sumnje da je Giya G1 postavio letvicu vrlo visoko. Ipak, pokretački duh koji stoiji iz Vivid zvučnika je samo i jedino težnja za savršenstvom.

Opaska koja se tiče G2 i G3 modela ide u smjeru suptilnog ograničenja ekstenzije najnižih frekvencija, koje bi moglo biti posljedica neproporcionalne veličine motora niskotonskih jedinica u odnosu na volumen u koji su smješteni. To je i glavni razlog zbog kojeg su dizajnirane potpuno nove niskotonske jedinice C225-100.Nova niskotonska jedinica, C225-100, razvijena je tako da je zavojnica povećana od 75 na 100 mm i produljena za 50% dok je povećanje zazora magneta rezultiralo zvučnikom koji je u svim parametrima nadmažio prethodnika. Linearnost ekskurzije membrane povećana je za 30% dok je toplinska disipacija udvostručena. Lijevana šasija je nanovo projektirana u skladu s potrebama i sasvim je novog dizajna i strukture. No, povećanje veličine magnetnog sustava ima i posljedice: zbog konfiguracije pokretanja/zaustavljanja sustava, nove se jedinice nisu mogle samo ugraditi u stari G1 kabinet, tako da je G1S kompletno redizajniran kako bi ih udomio na najbolji način.

Dizajniranje nove školjke dalo je priliku da se promijene i ostali detalji. Ugrađen je dulji i širi otvor za reprodukciju dubljeg, linearnijeg odziva najnižih oktava, a postavljene su i nove sendvič kompozitne ukrute (izrađene računalno vođenim strojevima).

Redizajnirana je i C125 srednjotonska jedinica (nazvana C125-75) tako da je frekventni opseg povećan od 4,3 - 10,5 kHz optimiziranjem oblika kupole uz primjenu prstenova od karbonskih vlakana.

Stalno smo se pitali ima li potrebe da Vivid Audio zvučnike počnemo raditi u aktivnoj inačici. Uporno smo odolijevali iskušenju: razvijati svoj sustav ili vezanje uz bilo kojed drugog proizvođača? Kako bismo olakšali povezivanje s alternativnim sustavima, G1S se može isporučiti s vanjskom pasivnom skretnicom koja je NL8 konektorom povezana sa zvučnikom.Uvjereni smo da Giya G1 Spirit najčišći prozor u svijet glazbe koji se danas može nabaviti bez obzira na cijenu. Pozivamo Vas da prvom prilikom čujete što Giya G1 Spirit nudi, uz upozorenje - mogli biste shvatiti kakva prosječnost vlada u području koje se zove High-End!

Info: audiocinema-art.hr


Arhiva stranica:   << Prev   1   2   3  4  5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19   20   21   22   Next >>

NOVO U FORUMU

Zadnjih 8 postova
Forum: Vinyl
- Koje LP-e slušate?
Forum: High-End
- Loseless nosač poveziv sa Google home
Forum: Vinyl
- Audiofilski vinyl
Forum: Audio komponente
- Audiofilski SSD
Forum: CD i ostali mediji
- Što slušate?
Forum: Uradi sam
- Preamp Jumperi
Forum: Audio komponente
- Denafrips DAC
Forum: Vinyl
- Zadnji LPi koje ste kupili/dobili/ukrali

UPRAVO SE ČITA


Mini-slušalice Klipsch
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: Slušalice
napisao: Milan Rupić
Primare A33.2
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: Pojačalo snage
napisao: Milan Rupić
Klipsch RF-83
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: Zvučničke kutije
napisao: Milan Rupić
KEF iQ 90
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: Zvučničke kutije
napisao: Milan Rupić
PSB Imagine T
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: Zvučničke kutije
napisao: Milan Rupić

GLAZBENA PREPORUKA

Klasična hrvatska četvorka +2 – Wes Meets Trane
jazz

John Coltrane - The Complete 1961 Village Vanguard
Jazz

Miles Davis - Kind Of Blue
Jazz