Novosti


Anthem STR integrirano pojačalo - Audiofil - feel the sound

Anthem STR integrirano pojačalo

Revolucionarno, novo STR integrirano pojačalo je temeljeno na sasvim novoj platformi koja pruža više kontrole i snage, više priključaka i napredniju tehnologiju u jednom kućištu. Uređaj spaja vrhunsko predpojačalo sa velikom snagom izlaznog stupnja, izvrsnim DAC-om, ugrađenom patentiranom ARC tehnologijom korekcije sobne akustike, spajanje 2 subwoofera i MM i MC gramofonska predpojačala. Uređaj će zadovoljiti sve potrebe u sadašnjosti kao i budućnosti.Pojačalo uključuje zadnju generaciju ARC korekcije akustike prostora. Taj kalibracijski alat sa jednostavno upotrebljivim sučeljem automatski podešava reproduktivna svojstva zvučnika u skladu s akustikom slušaonice i tako postiže najbolju moguću reprodukciju u zadanom prostoru.
STR integrirano pojačalo nudi više mogućnosti konfiguriranja subwoofera - može se koristiti jedan za oba kanala ili po jedan za lijevi i desni kanal. Mogućnosti podešavanja osiguravaju bešavno spajanje zvuka subwoofera i pridruženih zvučnika za nevjerojatno dimnamičnu prirodnu reprodukciju.
Anthem STR integrirano pojačalo prvi je u nizu kolekcije uređaja koji će postavljati nove standarde u reprodukciji glazbe.


Neka svojstva:
• Visokorazlučivo predpojačalo
• Snažno strujno pojačalo koristi 8 bipolara po kanalu
• Toroidalni transformator
• Snaga 225/400/500 W na 8/4/2 Ω kontinuirano po kanalu
• ARC™ (Anthem Room Correction) funkcija za optimizaciju akustike prostora
• Naduzorkovanje niskorazlučivih izvora do 24-bit / 192 kHz
• Asinkroni USB DAC podržava 32-bit / 384 kHz PCM i DSD 2.8 / 5.6 MHz zapise
• S/PDIF koaksijalni, optički i balansirani AES/EBU ulazi
MM i MC fono ulazi, balansirani izlaz i sngle-ended analogni ulazi
• Predočnik za jednostavnu navigaciju
• Mogućnost kontrole preko Ethernet, RS-232 ili daljinskog upravljača
• Ulazi: digitalni optički, digitalni koaksijalni, analogni XLR, analogni RCA, fono i USB
• Završna obrada u crnoj ili srebrnoj bojiInfo: audiocinema-art.hr

Opera Loudspeakers Callas - Audiofil - feel the sound

Opera Loudspeakers Callas

Novom Callas kolekcijom, Opera želi prenijeti zadovoljstvo zlušanja glazbe unutar doma rekreirajući fokusirajuću i stabilnu trodimenzionalnu pozornicu, korektnog timbra, dinamike i detalja, a bez zamora nakon dugotrajnog slušanja. Kako bi se to postiglo, svaki je element projekta podvrgnut temeljitim slušnim testovima.
Zvučnici serija Callas koriste tehnike i komponente koje predstavljaju ono ajbolje iz elektroakustike, počevši od kabineta, zvučničkih jedinica sve do skretnice. Rezultat je tonski ispravan, realističan, angažirajući i, iznad svega zvuk za uživanje.
Svi modeli su primjer elegancije i skladno se uklapaju u svaki prostor.Callas je najmanji, dvostazni kompaktni model (14 litara zapremnine) koji se može smjestiti na policu ili namjenski stalak.
Glavna karakteristika je odličan odziv niskih tonova, dubok i kontroliran, kombiniran s osjetljivošću samostojećih zvučnika.
Niskotonci su promjera polipropilenske membrane 178 mm, dugogo hoda, iz SEAS serije Excel, u kombinaciji sa vjerojatno najboljim visokoncem Scanspeak 9700, koji se koristi i u drugim serijama Opera zvučnika (Tebaldi, Malibran, Caruso).
U skretnicu su ugrađeni najbolji dostupni elementi uključujući Mundorf kapacitete i MOX otpornike. Rezna frekvencija je 2000 Hz jer je visokotonac u stanju reproducirati vrlo širok frekventni opseg i nudi izvanrednu linearnost.
Na skretnici postoji preklopnik kojim se može povećati glasnoća za +2dB između 300 - 3000 Hz i tako uskladiti odziv u različitim prostorima.
Callas je prikladan i za tzv. "near field" (slušanje iz blizine) uporabu (do 1 m od slušatelja) bez gubitaka prozračnosti ili kvalitete.
Kutija je izrađena bez paralelnih stranica s unutarnjim ukrutama za unutarnje prigušivanje vibracija što smanjuje rezonancu i interferencijeKarakteristike:
Sistem: dvostazno zvučna kutija za stalke, sa stražnjim otvorom i mogućnošću bi-wiring povezivanja s pojačalom
Zvučničke jedinice: bas/srednjetonac 178 mm, dugogo hoda iz SEAS serije Excel, visokotonac Scanspeak 9700
Frekvantni odziv: 40 Hz - 25 kHz
Skretnica: 12 dB po oktavi na 2000 Hz
Preporučena snaga pojačala: od 10 W RMS
Osjetljivost: 89 dB / 2.83V / 1m
Nominalna impedanca: 4Ω
Pozicioniranje u prostoru: najmanje 5 cm od stražnjeg zida, 1,5 - 2 m između zvučnika
Dimenzije (V x Š x D): 42 x 24.5 x 42 cm
Masa: 15 kg svaki

Info: audiocinema-art.hr

Esoteric Grandioso K1 - Audiofil - feel the sound

Esoteric Grandioso K1

Vrhunac najnaprednijih mehatroničkih saznanja tvrtke Esoteric, sustav VRDS, radikalno popravlja preciznost očitavanja Super Audio CD/CD diskova koristeći okretni tanjur za rotaciju i mahaničku korekciju površinskog proklizavanja. Pogonski sklop koji se nalazi u Grandioso K1, VRDS-NEO VMK-3.5-20S, vrti se zahvaljujući kugličnim ležajevima visoke preciznosti koji podržavaju tanjur od duraluminija mikronskom preciznošću. Takva mehanička struktura teži impresivnih 5.2 kg (12 kg sa krutim podnožjem).Pogon je izveden poznatom Esoteric tehnologijom, motorom bez četkica pogonjenim magnetima visoke gustoće magnetskog toka.VS-DD* Servo pogon osovine i namjensko napajanje toroidalnim transformatorom
Srce VRDS-NEO pogona je osovina pogonjena zaštićenim, namjenskim VS-DD (VS-DD = VRDS Spindle Discrete Driver) servo sklopom. Koristi trokanalno pojačalo kako bi se optimizirala struja napajanja motora, smanjile vibracije i osiguralo glatko okretanje osovine i servo kontrola visoke preciznosti.Transportni mehanizam smješten je u sredini i učvršćen na 5 mm debelo čelično postolje koje počiva na patentiranim nožicama čeličnih vrhova kako bi se spriječila pojava vibracija. Kućište je dvostruke strukture, na gornjoj ploči su audio aklopovi dok je napajanje smješteno na doljnjoj, što onemogućuje međusobni utjecaj magnetskih silnica i vibracija. Grandioso K1 ima četiri toroidalna transformatora za dva mono D/A pretvarača, digitalni sklopi servo pogon osovine što osigurava neovisno napajanje svakog sklopa zasebno.

Najsuvremenija elektronika
Za Grandioso K1 posebno su dizajnirani integrirani dual-mono D/A pretvarači koji osiguravaju vrhunsku konverziju signala.
Kompletno novi dizajn koristi najfinije materijale i tehnologije današnjice. Sklopovi sadrže vrhunske32-bitne AK4497 DAC čipsetove koje proizvodi AKM (Asahi Kasei Microdevices Corporation) u sprezi s high-end MUSES 03 operacijskim pojačalom proizvedeno u New Japan Radio Co., Ltd.
Osam paralel/diferencijalnih strujnih krugova pogone svaki kanal uz nevjerojatnu linearnost i smanjena izobličenja. D/A pretvarač ima napajanje odvojenim transformatorima za svaki kanal i osam regulatora napajanja smještenih blizu svake tiskane pločice kako bi se osiguralo najbolje moguće napajanje.
Fizičko odvajanje digitalnih i analognih sklopova poboljšano je u odnosu na prethodnike za reprodukciju žive, čiste glazbe superiornog trodimenzionalnog prostora.

35-bit D/A procesiranje za izvanrednu snagu glazbenog izraza
Grandioso K1 kombinira višestruke 32-bitni DAC čipsetove i koristi 35-bitni D/A procesni algoritam za konverziju PCM signala u analogni u visokoj rezoluciji od 35 bita. 35-bitno procesiranje postiže zapanjujuću rezoluciju 2048 puta veću od standardnog 24-bitnog procesiranja.
Gustoća podataka u digitalnoj domeni smanjuje greške na minimum i osigurava vjernu konverziju u analognu domenu. Jednako tako uzrokuje izuzetnu razumljivost glazbe, čak i sa vrlo slabim signalima.

Esoteric-HCLD (High Current Line Driver) - zaštićeni izlazni bafer sklop za povećanje struje
Sposobnost za isporuku jake struje i brzi porast su dva ključna čimbenika koji analognom izlaznom stupnju osiguravaju precizni prijenos široki dinamički opseg signala s najmanjim izobličenjima.
Grandioso K1 nudi ultimativne performanse kao linijski pogon korištenjem vrhunskih elemenata uz kapacitet za isporuku jake struje i izuzetno visoku brzinu porasta (2000 V/µs). Po dva takva bafera po kanalu diferencijalno su konfigurirana i pogone XLR izlazne terminale, a u paraleli RCA priključke osiguravajući da se maksimizira brzina dolaska struje na izlazima.
Nadalje, EDLC (Electric Double-layer Capacitor) sklop kapaciteta se koristi kao izvor snage za bafer. Veliki kapacitet od 125000 µF po kanalu osigurava stabilnost niskofrekventnog područja i reprodukciju dinamike koja oduzima dah.

ES-LINK Analog - vrhunska metoda za prijenos struje
Kao dodatak za regulaciju linijskih priključaka (XLR i RCA) za Grandioso K1 Esoteric je razvio "ES-LINK Analog" metodu prijenosa struje. Konstruiran je poseban HCLD buffer sklop koji je u stanju velikom brzinom osigurati struju kako bi se prenio čisti i jaki signal s minimalnim utjecajima impedance na put signala.
To je idealna metoda za prijenos analognih audio signala jer razvija maksimalni potencijal sustava kad se priključi na kompatibilni uređaj *.
*Standardno se K1 povezuje balansiranim kabelom (XLR), ali se "ES-LINK Analog" metoda može koristiti samo s kompatibilnim uređajima jer je to zaštićena metoda.

Mnogostruka D/D konverzija kompatibilna s različitim izvorima
Kao dodatak reprodukciji s izvornim uzorkovanjem, moguće su i dvo, četiri i osmerostruke konverzije PCM digitalnoog signala. PCM se konvertira u DSD jedinstvenim algoritmom, a korisnik može odabrati bilo koji način konverzije.

Digitalni ulazi

Tri digitalna ulaza (USB, koaksijalni i optički) omogućuju priključivanje na široki raspon sustava. Koaksijalni i optički podržavaju DSD 2.8 MHz (DoP) ulaz i PCM do 192 kHz/24-bit.

USB podrška za 11.2 MHz DSD, 384 kHz/32-bit PCM, i asinkroni prijenos podataka

USB priključkom Grandioso K1 se može spojiti s računalom a pokretački program se može besplatno skinuti s Esoteric web stranice. Grandioso K1 podržava asinkroni prijenos podataka i reprodukciju s visokim stupnjem uzorkovanja do 11.2 MHz DSD i 384 KHz/32-bit PCM studio-master-quality audio zapisa. Podržana je i nativna reprodukcija DSD zapisa.

VCXO Clock velike preciznosti
Clock se često smatra srcem digitalnog reproduktora. Clock za K1 (VCXO - voltage-controlled crystal oscillator) je razvijen u suradnji s tvrtkom Nihon Dempa Kogyo (NDK) i sadrži veliki kristalni element koji osigurava nevjerojatnu kvalitetu reprodukcije s izvanrednom prezinošću (±0.5 ppm) i vrlo niskom razinom faznog šuma.

Info: audiocinema-art.hr


Arhiva stranica:   << Prev   1   2   3   4   5   6  7  8   9   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19   20   21   22   Next >>

NOVO U FORUMU

Zadnjih 8 postova
Forum: Vinyl
- Koje LP-e slušate?
Forum: High-End
- Loseless nosač poveziv sa Google home
Forum: Vinyl
- Audiofilski vinyl
Forum: Audio komponente
- Audiofilski SSD
Forum: CD i ostali mediji
- Što slušate?
Forum: Uradi sam
- Preamp Jumperi
Forum: Audio komponente
- Denafrips DAC
Forum: Vinyl
- Zadnji LPi koje ste kupili/dobili/ukrali

UPRAVO SE ČITA


Prezentacija Sonus Faber - Elipsa
Tip članka: Ostalo
Kategorija: Prezentacija, Reportaža
napisao: SB
PSB Alpha T1
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: Zvučnik
napisao: Milan Rupić
Rega Brio3
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: Integrirano pojačalo
napisao: Daniel Modrić
High End Munchen 2007
Tip članka: Ostalo
Kategorija: Hi-Fi sajam, Reportaža
napisao: Daniel Modrić
Lyngdorf CD-1
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: CD Player
napisao: Milan Rupić

GLAZBENA PREPORUKA

Klasična hrvatska četvorka +2 – Wes Meets Trane
jazz

John Coltrane - The Complete 1961 Village Vanguard
Jazz

Miles Davis - Kind Of Blue
Jazz