Glazbena preporuka


THE TURTLE CREEK CHORALE - Postcards - Audiofil - feel the sound - Glazbena breporuka

THE TURTLE CREEK CHORALE - Postcards

Format : CD(HDCD)
Label : Reference Recordings

Od samog osnutka 1980 godine,Turtle Creek Chorale je kontinuirano širio glazbena obzorja. U početku je glazbeni program bio ograničen samo na tradicionalne strane vrijednosti. Kada je Dr.Timothy Seelig preuzeo vodstvo zbora i postao umjetnički direktor, krenuo je u expanziju repertoara samog zbora u glazbenom i lingvističkom smjeru. Današnji repertoar zbora je proširen na multinacionalna glazbena obzorja koja se šire od istoka, zapada, juga pa sve do sjevera zemljine kugle.
Turtle Creek Chorale se sastoji od 200 muških glasova koji su podijeljenu u 4 grupe a to su : Tenor 1, Tenor 2, Bariton i Bass.
Album Postcards je ultimativno glazbeno djelo koje u sebi nosi presjek putovanja od Kine,Eilea pa do ostatka svijeta. Uz muške glasove u pojedinim skladbama se pojavljuju i instrumenti iz određenih geografskih područja. U etno skladbi N Kosi Sikele i Afrika se može osjetiti nevjerojatna dinamika potaknuta afričkim bubnjevima i kolopletom strasnoglasja muškoga zbora. Jedan vrhunski glazbeni doživljaj koji se ne čuje svaki dan. Svih 14 skladbi jednako zaslužuje pažnju slušatelja. Produkcija je na visokom nivou a za to se pobrinuo inž. Keit.O.Johnson u producentskoj kući Reference Recordings.
Cjelokupan album je snimljen u HDCD tehnici koja omogučuje trodimenzionalnu glazbenu sliku.


YAMMAT - Plan B - Audiofil - feel the sound - Glazbena breporuka

YAMMAT - Plan B

Jedno duže razdoblje na policama cd trgovina se nalazi zanimljivi glazbeni uradak.Glazba koja je snimljena zapravo je neka vrsta kombinacije modernoga popa, jazza i swinga.Glas Ivane Babić je više nego senzualan, vrlo prihvatljiv za uši muške publike. Takvi vokali su zapravo rijetkost na našoj glazbenoj sceni. Hitovi poput : U Bojama, Putujem, Vidim sami, Tvoje lice se promijenilo, Nestajem, zapravo vraćaju nadu u bolja vremena koja dolaze. Zvuk akustičnih instrumenta je više nego savršeno snimljen, može se prepoznati timbar svakog od njih. Kada lagano pada mrak glas Ivane Babić popunjava prostoriju slušatelja. Zanimljivost ovoga uratka je u tome što uz kupljeni cd unutar korica se dobija i štampani tekst svake kompozicije. Produkcija albuma Plan B je na najvišem nivou što u neku ruku garantira dugo slušanje. Osobna preporuka za nabavku gore navedenoga albuma.


MICHAEL BUBLE - Michael Buble - Audiofil - feel the sound - Glazbena breporuka

MICHAEL BUBLE - Michael Buble

format: cd
label: 143 records/reprise
godina izdanja: 2003
web stranica: http://www.michaelbuble.com/

25 godišnji nadareni Vancouverski vokalist Michael Buble je velika Kanadska senzacija koji u poslednje dvije godine burka njihove muzičke vode.
Njegova muzička kariera je počela već u ranoj mladosti zahvaljujući djedu, koji je bio njegov najbolji prijatelj i koji je slušao muziku stare dobre swing ere i pri tom mu puštao The Mills Brotherse, Ello Fitzgerald, Franka Sinatru, Keely Smith, Sarah Vaughan, Rosemary Clooney i druge, koje je Buble sa zadovoljstvom absorbirao. S njegovom pomoći Buble je brzo naučio katalog pjesma, definirao svoj muzički okus i odlučio da želi biti pjevač ovakve vrste glazbe. Kao teenager je u nastavku pjevao u više lokalnih bandova i pobjedio u Canadia Youth Talent Search natjecanju. Od tada dalje njegova kariera je u usponu, posebno odkad je sreo grammy producenta Davida Fostera (Celine dion, Barbra Streisand, Whitney Houston) i potpisao svoj prvi veliki ugovor sa labelom Reprise Records. Ovo sudjelovanje je 2003 godine donijelo ovaj njegov istoimeni debi album. Talentirani mladi Michael Buble obećava mnogo i ako ga slava ne pokvari, čeka ga velika kariera.
Album je kolekcija 13 starih poznatih hitova različitih muzičkih stilova i izvođača, sve od Paul Anke, Van Morrisona, Queena, Bee Geesa... Na njemu Michael Buble briljira sa svojim kristalno čistim vokalom koji podsjeća na Sinatru i odmah se zapaži da pjesme nije samo naučio i odpjevao nego je u album uložio mnogo svoje mladalačke energije te da ih živi.
Posebno treba spomenuti 5-tu pjesmu How can you mend a broken heart koju Michael Buble izvodi u duetu sa članom nekadašnje grupe Bee Gees, Barryem Gibbom koji več ionako romantičnoj pjesmi sa svojim nježnim i slatkim vokalom udahne još više nježnosti tako da se čovjek kod slušanja rastopi kao sladoled na suncu...
Snimka nije baš audiofilska što je velika šteta jer je album zaista odličan, ali je sasvim dobra za kulturno slušanje.

Topla, topla, topla preporuka svima !


Arhiva stranica:   << Prev   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13  14  15   16   17   18   19   20   21   22   23   24   25   26   27   28   29   30   Next >>

NOVO U FORUMU

Zadnjih 8 postova
Forum: CD i ostali mediji
- Što slušate?
Forum: Vinyl
- Koje LP-e slušate?
Forum: High-End
- Loseless nosač poveziv sa Google home
Forum: Vinyl
- Audiofilski vinyl
Forum: Audio komponente
- Audiofilski SSD
Forum: Uradi sam
- Preamp Jumperi
Forum: Audio komponente
- Denafrips DAC
Forum: Vinyl
- Zadnji LPi koje ste kupili/dobili/ukrali

UPRAVO SE ČITA


47 Laboratory - Gaincard
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: Integrirano pojačalo
napisao: Daniel Modrić
HI-END show 2005 Munchen
Tip članka: Ostalo
Kategorija: Hi-Fi sajam, Reportaža
napisao: tekst: Vlado JR / slikali: Damir, Vlado Jr
Celestion F28
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: Zvučnik
napisao: Icon
Audio Story - Horizon
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: Hifi podloga
napisao: Darko Brlečić
Unison Research - Unico SE
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: Integrirano hibridno pojačalo
napisao: žac

POSLJEDNJE NOVOSTI

Stoljeće točnosti zvuka - 100 godina Ortofona
Nova Monitor Audio Monitor serija
JAMO Studio 8 Series Dolby® Atmos
What HiFi ? nagrade za 2017. godinu