Glazbena preporuka


ANDREAS VOLLENWE- IDER- White winds - Audiofil - feel the sound - Glazbena breporuka

ANDREAS VOLLENWE- IDER- White winds

Label : Columbia
Godina izdanja : 1984

Kroz bjeloplave oblake nadolazi hladan i oštar vjetar.Tako počinje prva skladba The White Winds. Treći album mladog Vollenweidera ima bogat zvuk od početka do samoga kraja. Njegovo prebiranje po strunama harfe uz pratnju panove svirale pomalo dovodi slušatelja do duhovne ekstaze. Ovim albumom se glazbenik promovirao u ozbiljnog lidera ambijentalne glazbe. Svaka skladba na ovom albumu je poput male ispovijedi, duboka i dojmljiva. Zvuci harfe, staklenih zvona, panove flaute stvaraju ozračje opuštanja i duhovnog oslobođenja.
Produkcija ovoga albuma je na visokom nivou. Svih desetak skladbi je jednakovrijedno bez obzira na povremenu promjenu ritmova unutar skladbi. Naslovna stranica ovoga albuma je također djelo Andreasa Vollenweidera što govori o njegovom raznovrsnom umjetničkom potencijalu. Ljubitelji ovakve glazbe sigurno dolaze na svoje,zbog kvalitetnog materijala i vrhunske produkcije.ANDREAS VOLLENWE- IDER- Behind the gardens - Audiofil - feel the sound - Glazbena breporuka

ANDREAS VOLLENWE- IDER- Behind the gardens

Label : Columbia
Godina izdanja : 1981

Na policama cd shopova se našlo reizdanje poznatoga naslova iz 1981 godine.Glazbeni pravac koji se pojavljivao u to doba bio je nešto poput alternativne glazbe koja je sticala s vremenom sve više poklonika.New age kao vrsta ambijentalne glazbe je imala i svoje kritičare u crkvenim redovima. Bez obzira na sve, mladi Andreas Vollenweider je svojom svirkom harfe mjenjao duševna stanja mnogih mladih ljudi širom svijeta. Album Behind The Gardens nas uvodi u poseban svijet gdje prevladava emocionalna komunikacija. Zvuk same harfe ima veoma topli prizvuk,lagano miluje slušni aparat svakog slušatelja. Koloplet zvukova harfe, akustične i električne gitare odaje dojam posebnoga duševnog stanja mladog glazbenika. Skladbe kao što su : Behind The Gardens, Micro-Macro, Lion and Sheep su zbog svoga umirujućeg djelovanja često bile najavne pjesme pojedinih emisija na mnogim radio stanicama. Ovim albumom je Vollenweider trasirao put kojim su kasnije krenule nove snage glazbenika koji su bili željni novih glazbenih istraživanja.


Roseana Vitro-Catchin'some Rays:The music of Ray - Audiofil - feel the sound - Glazbena breporuka

Roseana Vitro-Catchin'some Rays:The music of Ray

format: cd
Label: Telarc
godina izdanja: 1997
web stranica: http://www.roseannavitro.com/

Roseanna Vitro je ime koje širokom krugu ljubitelja muzike nije najbolje poznato, a kod svih koji prisežu na kvalitetu a ne na komercijalu je zapisano sa velikim slovima. Ona adut newyorške jazz scene koja je uvjek negovala isključnu kvalitetu i nikad nije pristajala na medijsku komercijalu.

Rođena je u Texasu gdje je u kasnim 70-im godinama počela pjevačku karieru kod mentora jazz legende Arnetta Cobba. U nastavku njeni vokalni učitelji bili su Ted Weems i Ray Sullenger koji su je dosta naučili i na široko otvorili vrata Houstonovog Green Room-a, gdje je svaki tjedan gostovala u emisiji KUHF-FM. Na jednom od tih njenih performansa oduševio se i legendarni Oscar Peterson kojeg je sa nastupom tako impresionirala da joj se spontano pridružio na prozornici, a dosta znanih gostova među kojima su Bill Evans, Tommy Flanagan, Joe Williams i Eddie Gomez nagovarali su je da nastavi karieru u New Yorku, što je i prihvatila. Nakon dolaska u New York je pjevanjem scat bluesa oduševila Lionela Hamptona koji čiji je kometar bio da je ona nešto najbolje što je ikad čuo i odmah je uzeo u svoj band. Nakon osvajanja New yorka gdje je doživjela mnogo uspjeha u Manhattan school of music počela intenzivno studirati klasični vokal, jazz tehnike i piano. Sad na Univerzi u New Jerseyu predaje jazz vokal i poučava na New Jersey performing art centru te na univerzama u Montclairu, Texasu, Miamiju i Cincinatiju, a pored toga i nastupa na najprestižnijim američkim prozornicama.

Ovaj album je njeno drugo izdanje kod Telarca i obrada je muzike Ray Charlesa na njoj svojstvenj način. Na njemu je 12 blues, jazz, rock, country pjesma sa velikim utjecajem gospela, kojeg Roseanna uz pomoč izvanrednih muzičara na pianu, basu, bubnjevima, baritonu, trumpeti, saxu... i uz pomoč Werner Philharmonika fenomenalno interpretira. Među interpretacijama su poznati hitovi kao što su Unchain my heart, One mint julep, You don't know me, Ruby... Snimka je odlična. Preporuka svim ljubiteljima kvalitetne muzike.


Arhiva stranica:   << Prev   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15  16  17   18   19   20   21   22   23   24   25   26   27   28   29   30   Next >>

NOVO U FORUMU

Zadnjih 8 postova
Forum: CD i ostali mediji
- Što slušate?
Forum: Vinyl
- Koje LP-e slušate?
Forum: High-End
- Loseless nosač poveziv sa Google home
Forum: Vinyl
- Audiofilski vinyl
Forum: Audio komponente
- Audiofilski SSD
Forum: Uradi sam
- Preamp Jumperi
Forum: Audio komponente
- Denafrips DAC
Forum: Vinyl
- Zadnji LPi koje ste kupili/dobili/ukrali

UPRAVO SE ČITA


Sajmovi naši jesenji 2008
Tip članka: Ostalo
Kategorija: Hi-Fi sajam, Reportaža
napisao: žac
GamuT Audio sustavi u Pakracu
Tip članka: Ostalo
Kategorija: Reportaža
napisao: Nebojša Uglješić
Opera Mezza
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: Zvučničke kutije
napisao: Milan Rupić
Klipsch RB-81
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: Zvučničke kutije
napisao: Milan Rupić
Rega Elicit
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: Integrirano pojačalo
napisao: žac

POSLJEDNJE NOVOSTI

Stoljeće točnosti zvuka - 100 godina Ortofona
Nova Monitor Audio Monitor serija
JAMO Studio 8 Series Dolby® Atmos
What HiFi ? nagrade za 2017. godinu